Actueel

De actuele nieuwsberichten geschreven door het Airborne Museum kun je hier lezen.

Activiteiten tijdens Maand van de Geschiedenis
vrijdag 23 september 2016

Tijdens de Maand van de Geschiedenis staat het thema 'Grenzen' centraal.  De Tweede Wereldoorlog heeft alles te maken met grenzen. Letterlijk en figuurlijk. Ontdek er alles over tijdens de vele activiteiten die in de maand oktober worden georganiseerd in het Airborne Museum.

Veteranen Geoffrey Roberts en David Whiteman bieden eerste exemplaar Return of the Liberators aan in Airborne Museum
woensdag 14 september 2016

Op vrijdag 16 september worden om 15.00 uur het boek en de dvd ‘Return of the Liberators 1945 – 2015’, uitgegeven door The London Taxi Benevolent Association for War Disabled, gelanceerd in het Airborne Museum. Boek en dvd zijn een compilatie van de London Taxis reizen van Tweede Wereldoorlog veteranen naar Nederland. Oorlogsveteranen Geoffrey Roberts en David Whiteman vertellen op 16 september over deze reizen die zij beiden drie keer meemaakten.

Rode baret van Hackett prijkt weer in het Airborne Museum
dinsdag 13 september 2016

Vanaf dinsdag 13 september is een bijzonder object terug van weggeweest; de rode baret van Brigade-generaal John Hackett. Hackett voerde tijdens de Slag om Arnhem het commando over de 4e Brigade van het Parachute Regiment van de Britse 1st Airborne Division. De baret is nu jaarlijks van 1 juli tot en met 31 december te zien in het Airborne Museum ‘Hartenstein’.