Kom 17 september luisteren naar ooggetuige verhaal over Slag om Arnhem
donderdag 7 september 2017

Op 17 september vertelt Joop Onnekink over zijn ervaringen als kind tijdens de Tweede Wereldoorlog. Joop ondervond al in 1940 de nare gevolgen van de oorlog. Zijn vader had zich aangesloten bij de Oranjewacht, waarvan de meeste leden door de SD werden gearresteerd. Zijn vader wist gelukkig niet op tijd te ontkomen.

Als represaille op zijn vaders vlucht, werden het gezin met grootouders (van vaders kant) in augustus 1943 door de SD gearresteerd en als gijzelaars naar kamp Vught getransporteerd. Ze hebben ruim vier maanden in kamp Vught gezeten. Joop heeft daar verschrikkelijke dingen gezien. Vlak voor de Kerst werden ze in vrijheid gesteld.

Tijdens de Slag om Arnhem zag hij brandende huizen, gedode burgers en gesneuvelde Britse militairen...

Kom luisteren naar het aangrijpende verhaal van Joop Onnekink op 17 september om 13.30 uur tot ongeveer 14.30 uur in de grote zaal van het Airborne Museum. Met entreeticket kun je zijn verhaal gratis bijwonen.