Nederlands
Deutsch
English

Welkom bij Airborne Museum 'Hartenstein'

Header 13

Meivakantie in het Airborne Museum
Veel te beleven

In de meivakantie worden diverse activiteiten georganiseerd in het Airborne Museum. Luister naar indrukwekkende verhalen van ooggetuigen, volg een knutselworkshop of speel het bordspel 'Hoe Nederland bevrijd werd'. Bovendien ontvangen kinderen bij hun bezoek gratis een bordspel.

Ooggetuigen vertellen

Hoe was het om als kind de Tweede Wereldoorlog mee te maken en wat heeft de meeste indruk gemaakt. Mensen die de Slag om Arnhem aan den lijve hebben ondervonden vertellen hun verhaal. Vanuit het perspectief van het kind dat ze in de jaren 40 waren.
Wanneer: zondag 23 en 30 april 13:30 – 14:15 uur 
Entree: Bijwonen ‘Ooggetuigen vertellen’ is gratis met entreeticket
Aanmelden is niet nodigSpeel het bevrijdingsbordspel

Kinderen ontdekken met dit bordspel hoe Nederland bevrijd werd. Van de invasie in Normandië in juni 1944 tot de felle strijd om de Rijnbrug in Arnhem en de capitulatie op 5 mei 1945.
Wanneer: zondag 23 april tussen 11.00 en 16.00 uur
Entree: Deelname aan het spel is gratis met entreeticket
Aanmelden is niet nodig

Workshop memoryspel maken
Door schaarste in de oorlogsjaren was speelgoed vaak niet beschikbaar. Met een hoop creativiteit werd er toch speelgoed gemaakt van allerlei materialen. Tijdens deze workshop gaan kinderen zelf aan de slag om een memoryspel te maken.
Wanneer: woensdag 26 april tussen 11.00 en 16.00 uur
Prijs: € 1 + entreeticket
Aanmelden is niet nodig

Memoryspel uit 1944 in aanwinstvitrine
In de aanwinstvitrine van het Airborne Museum is vanaf 21 april een memoryspel te zien dat door een gezin in Oosterbeek tijdens de gevechten in september 1944 is gemaakt. Het gezin gebruikte onder andere verpakkingen van etenswaar en plaatjes uit een poëziealbum die ze op houten plaatjes plakten. Ze maakten en speelden het spel om de kinderen rustig te houden en af te leiden terwijl buiten een felle strijd woedde. Hun huis aan de Nassaulaan in Oosterbeek stond binnen de perimeter, de verdedigingslinie rond Hartenstein waar zwaar werd gevochten.

Workshop Paracord armbandjes maken
Tijdens deze workshop kunnen kinderen een stoere paracord armband maken. Deze armbanden zijn gemaakt van zogenaamd paracord. Dit supersterke touw wordt gebruikt bij outdoor en parachutespringen. Men kan kiezen uit verschillende modellen en kleuren.
Wanneer: zaterdag 29 april tussen 11:00 en 16:00 uur
Prijs: € 7,50 + entreeticket
Aanmelden is niet nodig

Gratis bevrijdingsspel voor gezinnen
Gezinnen met kinderen die in de meivakantie (21 tot en met 30 april) het museum bezoeken ontvangen gratis het bevrijdingsbordspel. Voorwaarden: één spel per gezin en alleen geldig in de periode van 21 tot en met 30 april. de actie geldt zolang de voorraad strekt.

Kom naar het museum, doe een museuminspectie en haal de gratis Tikkit-plaktattoos
In de meivakantie kunnen kinderen het museum weer inspecteren. Veel Museuminspecteurs gaan dan weer op pad. Jij ook? Laat ons weten wat je van het museum vindt. Vul bij je museumbezoek een inspectie in en als dank liggen deze vrolijke plaktattoos voor je klaar.

Inspecteer met de app
Inspecteren gaat nog makkelijker met de gratis Museuminspecteurs-app.
Download hier voor iPhone en hier voor Android. Vul de vragen in terwijl je rondloopt en maak je inspectie compleet door meteen foto's te uploaden vanuit je mobiel.

Nieuwe ZondagenBestel online tickets