Nederlands
Deutsch
English

Welkom bij Airborne Museum 'Hartenstein'

Header 01 Header 05 Header 11 Header Airborne Memories Header Memories travellers

Battlefield Tours Arnhem 1944
BTA44

Battlefield Tours Arnhem 1944 heeft als missie het uidragen van de militaire historie rond Arnhem door het verzorgen van slagveld - wandelingen, ook wel battlefield tours genoemd.  Hierbij is de focus vooral gericht op de cvraag hoe de Duitsers er in zijn geslaagd om de Britten van de 1st Airborne Division en de Polen van de 1st Polish Independent Parachute Brigade Group repectievelijk in en nabij Arnhem te verslaan in september 1944.

U heeft de keuze uit de volgende vier tours.

 • Vertraag de opmars!
  Een Duitse opleidingseenheid, die volgens eigen planning op velddienstoefenig was, slaagde er in om de 1st luchtlandingsdivisie na bijna negen uur te vertragen. Hoe en waarom deze commandant zo adequaat kon reageren op de luchtlandingen word in deze tour duidelijk gemaakt.
 • Herover de brug!
  Het Duitse belang bij het heroveren van de Arnhemse verkeersbrug was zeer groot en urgent. Dit was dan ook een belangrijke actie. Deze weg moest weer vrij komen! De wandeltour schept duidelijkheid hoe de Duitsers het bataljon van Frost verdreven.
 • Tegenaanval in de stad!
  Het isoleren van het bataljon van Frost op de brug en het verdrijven van de Britse para's uit de stad is voor de Duitsers een belangrijke fase in de strijd in Arnhem. In deze wandeltour word duidelijk hoe de Duitsers er voor zorgde dat de Britten het contact met het Bataljon van Frost niet konden herstellen. En zich moesten terugtrekken tot Oosterbeek.
 • Neem de rest gevangen!
  Nadat de Britten zich hebben teruggetrokken uit de stad Arnhem, het bataljon van Frost zich heeft overgegeven en het restant van de divisie zich ter verdediging heeft ingericht in Oosterbeek, rest de Duitsers het uitschakelen hiervan. Tijdens deze wandeltour langs de perimeter wordt duidelijk hoe de Duitsers dit dachten aan te pakken en hoe een deel van de Britten maar net weten te ontsnappen.

Voor meer informatie raadpleeg de website

Nieuwe ZondagenBestel online tickets