Airborne Museum Hartenstein Menu
Airborne Hartenstein

Een tour langs de topstukken in het museum

Tijdens de audiotour word je door Frank, de batman van Generaal-majoor Roy Urquhart van de 1e Britse Luchtlandingsdivisie, door het museum geleid. 

Frank: “Tijdens Operatie Market Garden verbleef ik in deze villa, dat tijdens de Slag om Arnhem werd gebruikt als het Britse hoofdkwartier. Ik was zijn privébediende. Ik wekte ’s morgens de generaal met een kop thee, ik maakte zijn kamer schoon en ruimde het op, ik poetste zijn schoenen en ik waste en stoomde zijn kleren.
Urquhart en ik zijn goede vrienden gebleven na de oorlog en je kunt je denk ik voorstellen dat ik wel het een en ander gehoord en beleefd heb. Maar al te graag deel ik deze verhalen met jou”.

Ben je al nieuwsgierig geworden? Frank vertelt je het hele verhaal. Over de periode van 17 tot 25 september 1944, een belangrijk hoofdstuk uit onze geschiedenis. Operatie Market Garden werd gelanceerd met als doel om Duitsland binnen te vallen via Arnhem. Duizenden parachutisten en luchtlandingstroepen werden ingezet om belangrijke bruggen in Nederland in te nemen zodat de tanks alle rivieren konden oversteken. Maar was dit eigenlijk wel haalbaar? Tijdens deze audiotour kom je er achter. Aan de hand van authentieke objecten en indrukwekkende verhalen, beleef je met je eigen ogen en oren de Slag om Arnhem.

Voor wie
De audiotour is geschikt voor Nederlandstalige en Engelstalige bezoekers vanaf 10 jaar. 

Duur van de audiotour
De audiotour leid je langs alle objecten met elk een uniek verhaal. Aan de hand van audio, film en foto’s komen de objecten nog meer tot leven. Aan de nummers bij de objecten zie je over welk museumstuk het gaat. Gemiddeld bezoek duurt ongeveer anderhalf uur tot twee uur.

Kosten audiotour
Het downloaden van de app op je smartphone is gratis. Wij verkopen oordopjes voor € 1,99 per stuk. Deze zijn verplicht in het museum wanneer je de audiotour volgt. 

Download hier de Audiotour en kom langs!

 Koop tickets

Openingstijden

van maandag t/m zondag
10:00 tot 17:00 uur
24 & 31 december 10:00 – 16.00 u
25 december en 1 januari gesloten

ENTREEPRIJZEN

Volwassenen€ 11
CJP (>18), studentenpas€ 9
13 t/m 17 jaar€ 6,50
4 t/m 12 jaar*€ 5
Museumkaart  Gratis
  

* onder begeleiding volwassene
Bekijk hier de groepsprijzen

adres

Airborne Museum ‘Hartenstein’
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek

Bereikbaarheid

Airborne Museum ‘Hartenstein’
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek

Telefoon: (026) 333 77 10
E-mail: info@airbornemuseum.nl