holster parachutist McNaught

lezing
de brief die nooit aankwam

Op 14 oktober vertelt Toon Blokland over de Britse parachutist Frank McNaught.

Op 18 september 1944 vertrok Frank McNaught, Brits parachutist van het 11e bataljon van het Parachute Regiment, naar Nederland. Hij zou gedropt worden tijdens operatie Market Garden. Zijn vrouw bleef in Groot-Brittannië achter. Zijn vliegtuig werd beschoten, maar  McNaught overleeft de crash en weet te ontkomen aan de Duitsers.

McNaught duikte onder op de Buitenplaats Remmerstein bij Rhenen. Hier verbleef hij, samen met Amerikaanse piloten, op zolder en schreef hij een brief aan zijn vrouw over zijn ervaringen van de laatste dagen. De brief eindigde abrupt en werd op de zolder verstopt achter het dakbeschot in een Amerikaans holster. De brief – die abrupt stopt – wordt 73 jaar later in een Amerikaans holster gevonden op Buitenplaats Remmerstein.

Toon blokland

Historicus Toon Blokland van de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen en omstreken deed onderzoek naar de brief en het holster van McNaught.

programma

Voor en na de lezing is er gelegenheid om het Airborne Museum te bezoeken. Een ticket voor de lezing is tevens entreebewijs.

14.00 uur lezing My darling wife, de brief die nooit aankwam door historicus Toon Blokland
15.30 uur Gelegenheid om vragen te stellen

ticket kopen

Koop hier tickets voor de lezing My darling wife, de brief die nooit aankwam.
De kosten voor de lezing & entree tot het museum bedragen € 10.

van maandag t/m zondag
10:00 tot 17:00 uur