Plan je bezoek

rondleiding airborne at the bridge

DE GESCHIEDENIS KOMT TOT LEVEN

Op zondag 17 september 1944 landden de eerste parachutisten van de Britse 1st Airborne Division bij Wolfheze met als doel: het veroveren van de brug over de Rijn.

Tijdens hun opmars stuitten ze onverwacht op een sterke Duitse verdediging en uiteindelijk bereikten maar zo’n 750 parachutisten de Rijnbrug in Arnhem. Hier werd vervolgens vier dagen ongelooflijk hard gevochten. De Britten werden ingesloten en van alle kanten aangevallen en beschoten door Duitse troepen. Op  woensdag 20 september moesten de Britten zich overgeven.

In deze wandeling bezoek je de cruciale locaties rondom de John Frostbrug. Hier komt onder leiding van een gids de geschiedenis tot leven en ontdek je de verhalen van de slag om de Rijnbrug op de plekken waar deze verhalen zich afspeelden. De strijd wordt in de context geplaatst van de grotere geschiedenis van Operatie Market Garden en zit vol verhalen van inwoners van Arnhem en Duitse, Britse en Nederlandse militairen.

De wandeling start en eindigt bij Airborne at the Bridge, Rijnkade 150 te Arnhem. Let op dat de wandeling minder goed toegankelijk is voor mensen die slecht ter been zijn in verband met het grote aantal trappen.

Wanneer:
zaterdag 16 april, 14.00
zaterdag 21 mei, 14.00
zaterdag 18 juni, 14.00

Reserveer tickets

Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00.

ENTREEPRIJZEN

Volwassenen€ 15