Airborne Museum Hartenstein Menu

Lees hier ons coronaprotocol

Ontdek

ACTIVITEITEN

 

najaarsactiviteiten

Er valt vanalles te beleven in en rondom het Airborne Museum! Zet nu de najaarsactiviteiten in je agenda.

 

OPENINGSTIJDEN

Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00. Wij adviseren vooraf tickets te reserveren. 

ADRES

Airborne Museum at Hartenstein
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek

Reserveer tickets

 

 

 

 

 

PERIMETERWANDELING MET GIDS

Onze gids neemt je mee terug in de tijd en vertelt onderweg wat de geallieerden tijdens hun missie in september 1944 ondervonden. De perimeterwandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar (die goed ter been zijn) en start bij het Airborne Museum. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en eindigt weer bij het Airborne Museum. De rondleiding is in het Nederlands.

Data
zondag 10 oktober, 13.30
zondag 31 oktober, 13.30
zaterdag 13 november, 13.30

Kosten
€ 12,50.

Reserveer tickets

RONDLEIDING AIRBORNE BEGRAAFPLAATS MET GIDS

De Airborne Begraafplaats is een militaire begraafplaats waar meer dan 1750 geallieerde soldaten zijn begraven. Zij sneuvelden tijdens of na de Slag om Arnhem.

Tijdens de rondleiding vertelt de gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd. Wie waren zij? En wat maakten zij mee tijdens de hevige gevechten? Een bezoek aan de Airborne Begraafplaats maakt de impact van de Slag op indrukwekkende wijze voelbaar.

Data
16 oktober, 13.30
20 november, 12.30

Kosten
€ 7,50

Reserveer tickets

 

 

 

 

 

 

 

 

dag van de arnhemse geschiedenis

Jaarlijks vindt in oktober de Dag van de Arnhemse geschiedenis plaats. Een evenement boordevol activiteiten voor jong en oud. Twee dagen lang kan iedereen op laagdrempelige wijze kennismaken met het verhaal van vroeger tot nu. Tijdens de DAG zijn er op meerdere locaties in Arnhem uiteenlopende activiteiten om te bezoeken, te bekijken, naar te luisteren of aan mee te doen.

Bij Airborne at the Bridge ga je op zoek naar sporen van de oorlog, herdenkingsmonumenten en ontdek wat de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud, Britse luitenant John Grayburn en Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner hebben meegemaakt.

Je loop de speurtocht samen met het hele gezin in de omgeving van de Rijnbrug.

Data
16 & 17 oktober

Kosten
gratis

Bekijk het hele programma