Lees hier ons coronaprotocol

Vanaf maart 2020 is de expositie Richard Adams’s Watership Down: the Story behind the Story te zien bij Airborne at the Bridge. In het Airborne Museum in Oosterbeek kun je naar de kindertentoonstelling Waterschapsheuvel.

Richard Adams is de auteur van Watership Down (Waterschapsheuvel in het Nederlands). Met Watership Down maakte Adams zijn debuut als auteur. Tijdens autoritjes vertelde Adams zijn jonge dochters een verhaal over konijnen. Pas jaren later, na herhaaldelijk aandringen van zijn dochters, schreef Adams deze verhalen op. Het verhaal werd in 1972 gepubliceerd, ontving verschillende literaire prijzen en is al meerdere keren verfilmd, zoals in de nieuwe serie op Netflix. Richard Adams’s Watership Down: the Story behind the Story gaat voor het eerst in de geschiedenis in op het verhaal achter Watership Down. De expositie vertelt aan de hand van persoonlijke objecten van Adams over zijn leven en waar zijn inspiratie voor Watership Down vandaan kwam. Het geeft ook inzicht in de link tussen Watership Down en de Slag om Arnhem.

Adams was lid van de 250th Light Company van de Royal Army Service Corps (RASC). Zijn eenheid was verbonden aan de 1st Airborne Division en nam deel aan Operatie Market Garden. Adams werd zelf niet bij Arnhem gedropt maar trok met een groep Jeeps via de weg op om de divisie te bereiken. Nadat de brug in Arnhem in Duitse handen viel was dit niet meer mogelijk en strandde Adams in Nijmegen. Andere leden van zijn eenheid waren wel bij de Slag om Arnhem betrokken.

Zijn diensttijd en ervaring bij de 250th Light Company vormde een belangrijke inspiratiebron voor Watership Down. Twee personages uit het boek, Bigwig en Hazel, zijn gebaseerd op mensen uit de compagnie: Desmond ‘Paddy’ Kavanagh en John Gifford. In de expositie ontdek je het verhaal van deze twee personen met persoonlijke objecten.

Kindertentoonstelling Waterschapsheuvel in Airborne Museum
In het Airborne Museum in Oosterbeek is de kindertentoonstelling Waterschapsheuvel te zien voor kinderen vanaf 8 jaar en hun (groot)ouders. In deze verrassende tentoonstelling ga je ondergronds de konijnenwereld in en ga je op zoek naar een veilige plek om te wonen. In 4 ‘escaperooms’ werk je samen om antwoorden te vinden. Lees hier meer over de kindertentoonstelling.

KOM NAAR DE
TENTOONSTELLING