over airborne at the bridge

museale dependance

Airborne at the Bridge is op 31 maart 2017 op een prachtige, nieuwe locatie geopend en vervangt het voormalige informatiecentrum Slag om Arnhem.

Airborne at the Bridge is een museale dependance van Airborne Museum ‘Hartenstein’. Het is in nauwe samenwerking tussen de gemeente Arnhem en het museum tot stand gekomen, dankzij financiële bijdragen van het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) en de Provincie Gelderland.

Met Airborne at the Bridge heeft Arnhem een plek waar bezoekers op aansprekende wijze alles te weten komen over de dramatische gebeurtenissen bij de brug in september 1944. De plek staat voor vrijheid en het herdenken van iedereen die zich voor onze vrijheid heeft ingezet.

De gastheren en gastvrouwen geven graag informatie over Operatie Market Garden en andere locaties over dit thema. Er is ook een VVV-informatiezuil met actuele informatie over wat er te doen is in de stad en de regio.