Airborne Museum Hartenstein Menu

 

 

Home

arnhem 1944, the human tragedy of the bridge too far

 

 

Vanaf 16 september is de tentoonstelling ‘Arnhem 1944, The Tragedy of the Bridge Too Far’ te zien in Airborne at the Bridge. Deze tentoonstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Britse auteur Dilip Sarkar. 

Voor zijn boek onderzocht Sarkar de ‘verborgen verhalen’ van mensen die sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem. Sarkar is erin geslaagd een groot aantal familieleden op te sporen om samen met hen te reflecteren op de Slag om Arnhem en de dood van hun familielid. Deze tentoonstelling is het resultaat van dit jarenlange project.

In de tentoonstelling zie je de portretten van de slachtoffers en persoonlijke voorwerpen van sommigen van hen. Deze zijn door de nabestaanden bewaard en in bruikleen gegeven.

Over Dilip Sarkar
Sarkar is al zijn hele leven geobsedeerd door de Tweede Wereldoorlog, vooral omdat hij niet kan bevatten hoe groot de verliezen zijn geweest. Hij focust in zijn werk dan ook op de menselijke beleving ervan. De tragische verhalen van slachtoffers raken hem diep, in het bijzonder de vermisten en de invloed van dit verdriet op hun families.

‘Arnhem 1944, The Human Tragedy of the Bridge Too Far’ is Dilip’s 38e boek. Hij wordt internationaal gezien als expert op het gebied van de Slag om Engeland en Spitfire. Sarkar heeft een bachelordiploma in Moderne Geschiedenis en werd in 2006 toegelaten als lid van de Royal Historical Society.

De tentoonstelling Arnhem 1944, The Human Tragedy of the Bridge Too Far is tot maart 2020 te zien in Airborne at the Bridge.

 

 

 

 

KOM NAAR DE
TENTOONSTELLING
arnhem 1944