Airborne Museum Hartenstein Menu

Plan je bezoek

audiotours

Het Airborne Museum biedt een gratis meertalige audiotour. Bij de entree ontvang je een Podcatcher.

Dit is een interactieve audiohandset waarmee je tijdens je bezoek naar 60 verdiepende en persoonlijke verhalen kunt luisteren in het Nederlands, Engels, Pools en Duits. Wij zijn er bijzonder trots op dat Ad van Liempt, Boris Lange, Antony Beevor, Matthias Strohn en Iwona Maczka de audiotour hebben ingesproken!

Je bepaalt zelf naar welke verhalen je wilt luisteren. Ook is er een kindertour met diverse opdrachten. Tijdens de tour gaan kinderen op onderzoek uit en komen ze alles te weten over de Slag om Arnhem. 

Nederlandse audiotour

Journalist, tv-programmamaker en schrijver Ad van Liempt sprak de Nederlandse audiotour in. Van Liempt schreef diverse boeken over de Tweede Wereldoorlog waaronder Na de bevrijding. Hij was enkele jaren hoofdredacteur van NOVA en bedacht met Gerda Jansen Hendriks het geschiedenis programma Andere Tijden. Van Liempt was initiatiefnemer en eindredacteur van de 9-delige NPS-televisiedocumentaire De Oorlog uit 2009. Datzelfde jaar verscheen van zijn hand, met medewerking van Hans Blom en een vijfkoppig researchteam, een bij de serie behorend gelijknamig boek.

 

 

 

 

 

 

 

 

kinder audiotour

Boris Lange is YouTuber en actief als presentator en maker van internetcampagnes voor grote merken zoals Disney, Calvin Klein, Discovery Channel en Playstation. In 2017 werd hij uitgeroepen tot freelancer van jaar.

Lange sprak de Kindertour in en kroop daarvoor in de huid van de Britse soldaat Tommy Atkins. In de interactieve tour vraagt Tommy kinderen om hulp bij het oplossen van een aantal vragen.

Engelse audi0tour

Historicus en bestsellerauteur Antony Beevor sprak de Engelse tour in. 

De Britse militair-historicus Antony Beevor studeerde aan Winchester College en aan de Royal Military Academy Sandhurst. Hij schreef vele boeken over de Tweede Wereldoorlog, waaronder de internationale bestsellers Stalingrad en Berlijn. Wereldwijd werden van zijn boeken vele miljoenen exemplaren verkocht en verschillende malen bekroond. In 2018 verscheen zijn boek De Slag om Arnhem. Hij gaf meerdere malen een lezing in het Airborne Museum. 

 

 

 

 

 

 

 

 

duitse audiotour

Dr. Matthias Strohn sprak de Duitse tour in. Hij studeerde aan de Universiteit van Münster en de Universiteit van Oxford. Strohn is gespecialiseerd in de geschiedenis van het Duitse leger in de 20e eeuw en schreef diverse boeken over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Strohn is lector Moderne Oorlogsstudies aan de Universiteit van Buckingham. Bij het Britse leger is hij hoofd van de afdeling Historical Analysis van het Centre for Historical Analysis and Conflict Research.

poolse audiotour

Dr. Iwona Mączka sprak de Poolse audiotour in. Mączka is neerlandica en germaniste. Ze werkt als freelance onderzoeker en literair vertaler. Haar expertise en interesse liggen bij moderne letterkunde en recente Europese geschiedenis. Ze promoveerde aan de universiteit van Leiden op een dissertatie met als onderwerp cultural memory en de val van de Berlijnse Muur. Ze heeft daarna onder andere onderzoek gedaan naar de berichtgeving over Polen in de Nederlandse media en, in opdracht van het National Archief, naar de belangrijkste ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving tussen 1976-2005.

 

 

 

 

 

 

 

 

hoe werkt de tour?

Bij de entree ontvang je een podcatcher in de taal die je wilt beluisteren. 

In de tentoonstelling kan de podcatcher op 3 manieren gebruiken worden: 

  • Door de podcatcher op een audiopunt te richten. Deze bevinden zich bij de hoofdteksten van elke zaal.
  • Door het nummer van een object of verhaal met een  in te voeren. Het fragment start in een paar seconden.
  • Door de podcatcher omhoog te houden bij de introductiefilm. De film wordt dan automatisch in de gekozen taal afgespeeld.

Bovenop de podcatcher zit de speaker. Door de 2 in te houden wordt het volume zachter en door de 4 in te houden wordt het volume harder. Maak je liever gebruik van een eigen koptelefoon? Onderaan de podcatcher bevindt zich een ingang. De podcatchers zijn alleen te gebruiken in de tentoonstelling. Lever de podcatcher in voordat je de Airborne Experience bezoekt.