Airborne Museum Hartenstein Menu

 

 

 

 

 

Bliktelefoon maken

Het grootste deel van de oorlog was er voldoende eten. Men was zuinig met luxegoederen. Dit bewaarde ze voor speciale momenten. Kinderen waren blij met de lege blikken, zij gebruikten ze voor allerlei spelletjes.

Pak een blikje, stuk touw, een spijker en een hamer. Maak hiermee je eigen telefoon! Precies weten hoe het moet? Bekijk de video of lees hieronder het stappenplan. Succes!

Bekijk hier de video

Stappenplan

1: Pak een stuk touw en twee lege blikken (bij voorkeur soepblikken). Als je geen blikjes hebt of er niet mee wilt werken, kun je ook bekers (bij voorkeur plastic) gebruiken. Plastic is iets makkelijker om mee te werken dan metaal.

2: Maak een gat in de bodem van elk blikje. Net klein genoeg om er touwtjes door te laten passen. Misschien heb je je ouders nodig om te helpen. Je kunt het gat maken met een boor, hamer en een spijker, of een ander scherp, puntig gereedschap. Maak de gaten alleen groot genoeg om het touw door te steken en niet groter.

3: Steek het touw door het gat en in de bodem van een blikje of beker. Het kan helpen om het touw door te drukken met het uiteinde van een paperclip of het door te rijgen met een stukje draad.

4: Bind een knoop in het uiteinde van het touw dat in de beker zit. Als je klaar bent, trek het touw dan strak zodat de knoop in de bodem van het blikje rust. Je kunt het touw om een stukje tandenstoker knopen als je het niet met een knoopje kunt laten blijven zitten.

5: Plaats het ongebonden uiteinde van het touw door de bodem van het andere blikje of kopje. Bind een knoop, zoals voorheen, en trek het touw strak.

6: Plaats het open uiteinde van het ene blikje over je oor en laat je vriend/vriendin in het open uiteinde van het andere blikje spreken. Maak het touw zo strak mogelijk. Als je het goed hebt gemaakt, moet je je vriend/vriendin horen spreken.

Bron: Wikihow