Airborne Museum Hartenstein Menu

Plan je bezoek

luisterverhalen

De gloednieuwe audiotour van het museum werd ingesproken door bekende historici waaronder journalist en schrijver Ad van Liempt. Vanwege de beperkingen als gevolg van de coronacrisis plaatsen we regelmatig een nieuw verhaal op de website zodat je er ook thuis naar kunt luisteren. 

 

 

 

 

 

Aflevering 1. Idylle van Oosterbeek

De villa en het landgoed Hartenstein zijn binnenkort de laatste getuigen van wat er hier in Oosterbeek gebeurde in het najaar van 1944. De villa speelde een belangrijke rol in deze periode. In deze audiotour neem ik, Ad van Liempt, u mee terug naar september 1944: Operatie Market Garden en de ontstaansgeschiedenis van Hartenstein.

Aflevering 2. winterhulp

Wat deed de Stichting Winterhulp Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog? Je hoort het in dit audiofragment uit onze nieuwe audiotour.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aflevering 3. F24 Camera

Ter voorbereiding op Operatie Market Garden werden honderden luchtfoto’s gemaakt om het landingsgebied in kaart te brengen en te controleren op Duitse luchtafweer. Meer hierover in het derde audiofragment over de F24 Camera.

 

Aflevering 4.
Arnold Wolters

In 1944 kreeg Wolters de opdracht om na Operatie Market Garden in het bevrijde Arnhem Militair Commissaris te worden. Ervan uitgaande dat hij zijn gezin snel weer terug zou zien, kocht hij een dag voor zijn vertrek een teddybeer om aan zijn dochter cadeau te geven. Echter liep dit anders…