Airborne Museum Hartenstein Menu
Airborne begraafplaats

Plan je bezoek

inzamelingsactie stiltekamer

Het Airborne Museum Hartenstein hield in de maand september een inzamelingsactie voor de bouw van een stiltekamer. Door de steun van vele donateurs kunnen we de stiltekamer in 2019 gaan realiseren!

Duizenden slachtoffers

Het museum is gevestigd in villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen in september 1944. Het vertelt over de grootste luchtlandingsoperatie uit de Tweede Wereldoorlog van de Nederlandse geschiedenis. Duizenden militairen en burgers kwamen tijdens de hevige gevechten om het leven. De operatie mislukte. Nog ieder jaar bezoeken heel veel mensen het museum om te herdenken.

Behoefte om in rust te herdenken

Uit verschillende reacties blijkt dat onze bezoekers behoefte hebben om in alle rust stil te staan bij wat er is gebeurd. Op dit moment is dat niet mogelijk. Nu het museum werkt aan grootschalige vernieuwing wil het graag gehoor geven aan wat bezoekers bij ons willen vinden. Daarom gaan we met het ingezamelde geld een stiltekamer realiseren in het museum.

Herman Koch boegbeeld van de actie

De inzamelingsactie werd georganiseerd met Voordekunst, het platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Boegbeeld van de actie was Herman Koch. De in 1953 in Arnhem geboren Koch schreef het boek ‘Eindelijk oorlog’, wat gaat over de nasleep van de Slag om Arnhem. Koch werkte al eerder mee aan de tentoonstelling EGO. Vergeet mij niet die tot vorig jaar te zien was.

Donateurs bedankt!

Mede dankzij de donatie van heel veel donateurs is ons inzamelingsproject voor de stiltekamer succesvol gefinancierd. Donateurs heel erg bedankt voor het mogelijk maken van dit succes! Donateurs die een tegenprestatie hebben gekozen houden we persoonlijk op de hoogte over de tegenprestatie en de voortgang van het project. Lees hier meer over de donateurs van de stiltekamer.

Heb je vragen? Neem dan gerust even contact met ons op via info@airbornemuseum.nl of bel (026) 333 77 10.

logo Voordekunst