Airborne Museum Hartenstein Menu

Plan je bezoek

jaar van verzet

Het Platform WO2 heeft 2018 uitgeroepen tot ‘Jaar van Verzet’. Gedurende dit jaar wordt in heel het land extra aandacht besteed aan de rol van het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog als historisch verschijnsel én bron van inspiratie. In het Airborne Museum ontdek je meer over het verzet in de tentoonstelling Het Netwerk en zijn diverse interessante lezingen te volgen!

 

het netwerk

De tentoonstelling Het Netwerk laat voor het eerst zien dat rond de beroemde Slag om Arnhem een goed georganiseerd verzetsnetwerk actief was.

Ontdek de verhalen van de burgers die in 1944 in opstand kwamen tegen de bezetter. In Het Netwerk stap je in drie verzetsverhalen alsof je er zelf bij bent.

Tentoonstelling Het Netwerk

 

 

 

 

 

 

 

 

lezingenreeks

Speciaal in het kader van het Jaar van Verzet organiseren we diverse lezingen.

Ad van Liempt en Laurens van Aggelen vertelden al eerder dit jaar over verhalen van verzet. In september wordt het boek De voedselcommissaris van Kees Tukker gelanceerd over het gevaarlijke dubbelspel tijdens de oorlog van topambtenaar Jan Groen Tukker. In oktober vertelt Toon Blokland over het aangrijpende en spannende verhaal van McNaught onder de titel ‘My darling wife, de brief die nooit aankwam’.

Lezingenreeks

jaar van verzet

In het hele land zijn er tentoonstellingen, films en andere activiteiten die te maken hebben met het verzet in de Tweede Wereldoorlog.

Op de website van het Jaar van Verzet vind je een overzicht van alle activiteiten. Hier vind je ook een Kaart van Verzet waarop diverse verzetsacties tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland zijn ingetekend; van illegaal koerieren tot het regelen van onderduikadressen. Van gewapende overvallen tot het vervalsen van persoonsbewijzen.