Airborne Museum Hartenstein Menu

Lees hier ons coronaprotocol

Plan je bezoek

meivakantie

In de meivakantie is er veel te doen in het Airborne Museum. Lees hier wat onze activiteiten zijn!

 

 

 

 

 

activiteiten meivakantie

Wist je dat het Airborne Museum kidsproof is? De kinderen die dit jaar een inspectie uitvoerden in ons museum gaven een gemiddeld cijfer van 8,4. Lees hier meer over ons kidsproof museum en hoe kinderen zelf een museuminspectie kunnen doen. In het Airborne Museum is er van alles te doen voor kinderen!

Ooggetuigenverhalen
In de meivakantie kun je komen luisteren naar het persoonlijke verhaal van Ton Wilbrink, ooggetuige van de Slag om Arnhem en naar het verhaal van Carl Giesberts die vertelt uit het dagboek van zijn vader. Deze verhalen zijn met een entreeticket gratis te bezoeken, reserveren is niet nodig.

Paasspeurtocht in Paasweekend
De paashaas is langs geweest in het museum. Kom jij de paasspeurtocht doen in het museum?

Paasspeurtocht

kindervoorstelling
Baas boven baas

Op 3 mei is de bijzondere poppenvoorstelling Baas Boven Baas te zien in het Airborne Museum.

Baas Boven Baas is een spannend poppenspel over helden, dappere daden en opkomen voor wie je lief is. Wat gaan de dieren doen tegen de bevers die in het bos de baas willen spelen? In deze voorstelling geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, wordt – met een knipoog naar de Tweede Wereldoorlog – op speelse wijze aandacht besteed aan het thema “Verzet”. Zo doen de bevers alles wat ze wordt opgedragen en vormen de mieren in de voorstelling het verzet. Het konijn staat voor de moeilijke keuze: doe ik niets of waag ik mijn eigen leven? Kom jij kijken hoe het afloopt?

De voorstelling vindt plaats op vrijdag 3 mei van 14.00 tot 15.00 uur. De kosten bedragen € 5 voor de voorstelling. Dit is exclusief entreeticket voor het museum. Een entreeticket koop je aan de balie van het museum. De museumkaart is geldig in het museum.

Koop tickets

 

 

 

 

 

 

 

 

Doorlopende activiteiten voor kinderen

Voor kinderen is iedere dag veel te beleven in het Airborne Museum. Met de Tom & Katja route ga je op onderzoek uit en ontdek je wat er allemaal gebeurd is in villa Hartenstein.

Ook is er een leuke buitenspeurtocht rondom het museum waarmee je op zoek gaat naar de nog zichtbare sporen van de Slag om Arnhem.

Overzicht activiteiten voor kinderen

kom jij ons museum inspecteren?

Wij zijn heel benieuwd wat je van ons museum vindt! Doe een museuminspectie in de meivakantie en maak kans op leuke prijzen!

Hoe werkt het?
Voor de museuminspectie heb je een smartphone nodig. Ga naar de App store of Google Play, zoek op ‘Museuminspecteurs’ en download de app. De app is gratis. Nu kun je je registreren en een account aanmaken. Vervolgens ontvang je een activatiecode om in te loggen. Na het invoeren van de activatiecode ben je klaar voor je inspectie!

Voor wie
Voor kinderen tot en met 12 jaar.

Inspectie
Beantwoord 12 korte vragen over het museum. Je kunt ook foto’s die je in het museum hebt gemaakt uploaden en je kunt je inspectie delen. Zo kunnen ook andere kinderen lezen wat je van het museum vindt en je verzamelt punten. 

Meer informatie