Airborne Museum Hartenstein Menu

Plan je bezoek

Museumnacht

ontdek de geschiedenis van villa hartenstein

Beleef op 10 februari tussen 17.00 en 22.00 uur de geschiedenis van villa Hartenstein! Maak kennis met de buitenplaats uit 1860, het hoofdkwartier van de Britten in 1944, het hotel Hartenstein en het Airborne Museum.

De Museumnacht biedt een heel gevarieerd programma voor jong en oud. Luister naar een live optreden van The Choo Choos (een swingende act in de Andrew Sisters stijl), kom kijken naar een demonstratie van de lindyhop, jitterbug en jive op de dansvloer, stap in de Airborne Experience real life, volg een korte rondleiding door het museum, luister naar de kinderen van toen in een ooggetuige verhaal en ontmoet oud bewoners die je meer vertellen over de geschiedenis van de villa. Voor kinderen is er een workshop lantaarntjes maken waarmee ze later op de avond een lichtjestocht zullen vormen door Park Hartenstein. De vereniging Vrienden van Park Hartenstein organiseert deze tocht met onderweg een bijzondere ontmoeting! Het museumcafé is geopend voor een hapje en een drankje!

 

 

 

 

 

 

 

 

voor wie en entree

De Museumnacht is speciaal voor de vrienden van het vfonds en voor iedereen die een unieke avond in het museum wil beleven.

Entree
De Museumnacht bezoek je voor  1 euro per persoon of met de Museumkaart. Voor de vrienden van het vfonds is de Museumnacht gratis te bezoeken. Lees hier meer over het vriendenprogramma van het vfonds. De gratis vriendenpas kan online aangevraagd worden.

Tussen 17.00 en 22.00 uur is iedereen van harte welkom in het museum. 

rondleidingen & ooggetuigen en experience real life

Laat je door een van onze gidsen mee terug nemen in de tijd en volg een korte tour langs de topstukken van het museum. De tour duurt ongeveer 45 minuten. Voor de rondleiding kun je je bij aankomst aanmelden (zolang er plaatsen beschikbaar zijn). Of kom luisteren naar een ooggetuige die vertelt hoe het was om als kind de Tweede Wereldoorlog mee te maken. In de ondergrondse Airborne Experience stap je in de voetsporen van een Britse parachutist. Op 10 februari beleef je de Airborne Experience real life. Met re-enactors van de groep War Department komt het verhaal van de Slag om Arnhem nog dichterbij.

 

 

 

 

 

 

 

 

live optreden en dansdemonstratie

The Choo Choos zijn een swingende act in de stijl van de Andrew Sisters (de legendarische drie Amerikaanse zingende zusjes) en o.a. bekend van The Voice of Holland. De drie van origine klassieke sopranen zingen de bekende liedjes uit de jaren 40. Tijdens de Museumnacht treden de dames twee keer op in het museum. Ook is er een dansdemonstratie van de lindyhop, jitterbug en jive door leerlingen van dansschool Versteegh. Wie zin heeft danst lekker mee! Zie het programma verderop met alle tijdstippen.

lichtjestocht door park hartenstein

Hoe spannend is het om park Hartenstein bij nacht te ontdekken! Speciaal voor kinderen is er een lichtjestocht door het park. Na het maken van een lantaarntje in het museum start met de Vereniging Vrienden van Park Hartenstein en omgeving een tour door het park. Onderweg is er een bijzondere ontmoeting met een verhalenverteller! Jonge kinderen kunnen de lichtjestocht onder begeleiding van een volwassene volgen. De kosten voor het maken van het lantaarntje zijn 1 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

programma museumnacht

Bekijk hier de tijden van de diverse activiteiten: 

Airborne Experience real life
tussen 17.00 en 22.00 uur

Ooggetuige verhaal (45 minuten)
17.30 uur, 18.30 uur

Dansdemonstratie Versteegh
19.00-19.30 uur & 20.00-20.30 uur

Optreden The Choo Choos
19.30-20.00 uur & 20.30-21.00 uur

Korte rondleiding met gids (45 minuten)
17.30 uur, 18.30 uur, 19.30 uur, 20.30 uur 

Workshop lantaarntjes maken
tussen 17.00 en 19.00 uur

Lichtjestocht (45 minuten)
18.00 uur, 18.30 uur, 19.00 uur, 19.30 uur

Muziek met DJ Arnaud
17.00-19.00 uur & 21.00-22.00 uur

aanmelden

Meld je snel aan voor deze unieke avond in villa Hartenstein! Stuur een e-mail naar aanmelding@airbornemuseum.nl onder vermelding van ‘Museumnacht’, je naam, aantal volwassenen en aantal kinderen. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen.

Meer weten over de Museumnacht? Neem gerust even contact met ons op. We zijn bereikbaar via (026) 333 77 10 of mail naar info@airbornemuseum.nl.

Aanmelden

 

 

 

 

 

 

 

 

met dank aan

De Museumnacht wordt mede mogelijk gemaakt door: 

Ieders Museum (Erfgoed Gelderland), vfonds, Vereniging Vrienden van Park Hartenstein en omgeving, Dansschool Versteegh,  War Department en vrijwilligers.