Airborne Museum Hartenstein Menu

Pers & media

Persbericht museumJeugdUniversiteit 2017

PERSBERICHT: Oosterbeek, 6 juli 2017

Nieuwsgierige kinderen gezocht voor MuseumJeugdUniversiteit

Vier musea uit Arnhem en Oosterbeek geven een collegereeks voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Leer alles over hoe we het droog houden in Nederland of hoe je kunstenaar wordt. Kom zelf een telefoonverbinding tot stand brengen en luister naar een echte militair! Het eerste college begint bij Museum Arnhem op 17 september 2017. 

Experts
De colleges worden georganiseerd door Museum Arnhem, Museum Bronbeek, het Nederlands Watermuseum en het Airborne Museum ‘Hartenstein’. In ieder museum wordt een college gegeven door een expert. Dit zijn mensen die waanzinnig veel weten over het onderwerp. Kinderen kunnen de experts dan ook het hemd van het lijf vragen. Tijdens het hoorcollege krijgen de kinderen ook leuke opdrachten.
 
MuseumJeugdUniversiteit diploma
Bij de eerste lezing ontvangen kinderen een collegekaart, die telkens afgestempeld wordt. Aan het einde van de reeks is een officiële diploma-uitreiking!
 
Waar en wanneer zijn de colleges?
Museum Arnhem –  17 september 2017
Hoe word je kunstenaar? Hoe word je nu kunstenaar en hoe ging dat meer dan 100 jaar geleden?

Airborne Museum ‘Hartenstein’ – 22 oktober 2017
Hoe stuurde je elkaar een bericht in oorlogstijd? Soldaten hadden tijdens de Tweede Wereldoorlog geen smartphone, hoe hielden ze contact?
 
Nederlands Watermuseum – 19 november 2017
Houd jij droge voeten? Het lijkt steeds meer te regenen, is dat wel zo? Moeten we het waterbeheer aanpassen in ons land?
 
Museum Bronbeek – 17 december 2017
Hoe overleven militairen in het oerwoud? Wat moet je als soldaat doen om te overleven in het oerwoud of in de woestijn?
 
Tijdstip colleges
Alle colleges zijn van 11.15 tot 12.15 uur.

Aanmelden
Kinderen die meer willen weten dan hun meester of juf schrijven zich nu in voor deze nieuwe collegereeks. De kosten voor de collegekaart zijn € 20.
De inschrijving is definitief als het bedrag is overgemaakt. Dat kan via www.museumjeugduniversiteit.nl. Op deze website vinden kinderen nog veel meer informatie.

Over MuseumJeugdUniversiteit
De MuseumJeugdUniversiteit is in 2009 opgericht door het Rijksmuseum van Oudheden, in samenwerking met de Universiteit Leiden. Sinds 1 januari 2016 is de MuseumJeugdUniversiteit een zelfstandige Stichting. De MuseumJeugdUniversiteit werkt samen met de VSC (het netwerk van wetenschapsmusea en science centra) en Kidsweek en wordt mede mogelijk gemaakt door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Museum Arnhem, Museum Bronbeek, het Nederlands Watermuseum en het Airborne Museum ‘Hartenstein’ zijn partner van de MuseumJeugdUniversiteit en organiseren voor het zesde jaar op rij een collegereeks.