Airborne Museum Hartenstein Menu

Pers & media

Persbericht tweede seizoen nieuwe zondagen

PERSBERICHT: Oosterbeek, 25 september 2017

Gevarieerd programma tijdens Nieuwe Zondagen

Na een geslaagd eerste seizoen Nieuwe Zondagen starten we op 8 oktober met het tweede seizoen. Vanaf 8 oktober kunnen senioren uit gemeente Renkum en Arnhem wederom één keer in de maand genieten van een gezellige zondagmiddag in villa Hartenstein. Acht interessante sprekers, waaronder sopraan Miranda van Kralingen, prof.dr.ir Flip Witte en historicus Liesbeth Brandt Corstius geven een lezing tijdens Nieuwe Zondagen.

Succesvol eerste seizoen
De reacties van onze bezoekers aan de Nieuwe Zondagen waren hartverwarmend. Veel bezoekers vroegen na afloop van het eerste seizoen dan ook om een vervolg op de gezellige en inhoudelijke zondagmiddagen. 

Gezellige ontmoeting
Nieuwe Zondagen staat voor een gezellige ontmoeting met een hapje en een drankje, in combinatie met een lezing of workshop voor senioren uit de gemeente Renkum en Arnhem. Senioren uit deze gemeenten die graag in contact komen met anderen en het leuk vinden om een interactieve lezing of workshop te volgen zijn van harte welkom in villa Hartenstein. Voor mensen die enige schroom ervaren om te komen omdat zij niemand kennen: er zijn gastvrouwen en –heren aanwezig om iedereen persoonlijk welkom te heten en gedurende het programma te begeleiden.

Programma

 • 14:00 – 14:30 uur iedereen neemt gezellig plaats aan een tafeltje en drinkt koffie of thee met iets lekkers
 • 14:30 – 15:15 uur lezing of workshop
 • 15:15 – 16:30 uur napraten met hapje en drankje

Eerste spreker prof.dr.ir. Flip Witte
Flip Witte is gespecialiseerd in relaties tussen water en vegetatie op het land. Hij richt zich voornamelijk op de hydrologische en ecologische effecten van zowel watermanagement als klimaatverandering. Onderwerpen die heel actueel zijn! Tijdens zijn lezing op 8 oktober vertelt Witte hoe grondwater ontstaat, hoe het stroomt en hoe het wordt benut door mens en natuur. Na een brede introductie spitst de lezing zich toe op het grondwater van de Veluwe en wordt antwoord gegeven op vragen als: Waarom stroomt er nog zo weinig water door de beken van de Veluwe? Hoe zag de waterbalans van de Veluwe uit in 1850, toen er nog vele watermolens actief waren en wat zijn de gevolgen van de klimaatverandering?

  Aanmelden en kosten
  Aanmelden is sterk aanbevolen in verband met het beperkt aantal plaatsen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via aanmelding@airbornemuseum.nl of via (06) 12604769 (Genevieve Wils) o.v.v. naam, adres en telefoonnummer/e-mailadres.
  Deelname aan het programma kost € 6,00 (inclusief lezing, drankjes en hapjes).

  Vervoer
  Voor Nieuwe Zondagen kan een beroep worden gedaan op ‘Hulpdienst Voor Elkaar’. Dit is een stichting, werkzaam in de gemeente Renkum, waarbij mensen onder andere vervoer naar een locatie kunnen aanvragen. Aanvragen moeten uiterlijk vier dagen voor de betreffende zondag bij hen binnen zijn. Informatie over deze service is te vinden op www.hulpdienstvoorelkaar.nl

  Bekijk hier het hele programma Nieuwe Zondagen.

  Nieuwe Zondagen worden mede mogelijk gemaakt door Albert Hein Oosterbeek en vele vrijwilligers.