Airborne Museum Hartenstein Menu

Lees hier ons coronaprotocol

Plan je bezoek

SEPTEMBER ACTIVITEITEN

September is Airborne maand! Samen met partnerorganisaties en de Airborne gemeenten staat het Airborne Museum stil bij de Slag om Arnhem. Hier zie welke activiteiten er in het Airborne Museum en bij Airborne at the Bridge zijn. Herdenken, beseffen en beleven. Voor jong én oud!

AIRBORNE MUSEUM AT HARTENSTEIN

 

 

 

 

 

4 & 25 SEPTEMBER: PERIMETERWANDELING MET GIDS

Onze gids neemt je mee terug in de tijd en vertelt onderweg wat de geallieerden tijdens hun missie in september 1944 ondervonden. De perimeterwandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar (die goed ter been zijn) en start bij het Airborne Museum. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en eindigt weer bij het Airborne Museum.

Tijd: 14.00
Kosten: € 12,50.

Reserveer tickets

11 & 18 SEPTEMBER: PERIMETERWANDELING & WHITE RIBBON MILE MET GIDS

Onze gids neemt je mee terug in de tijd en vertelt onderweg wat de geallieerden tijdens hun missie in september 1944 ondervonden. De perimeterwandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar (die goed ter been zijn) en start bij het Airborne Museum. Deze wandeling volgt tevens de White Ribbon Mile: de route naar het herdenkingsmonument aan de Rijn waar ruim 2300 militairen in het holst van de nacht de oversteek naar Driel maakten. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en eindigt weer bij het Airborne Museum.

Tijd: 14.00
Kosten: € 12,50.

Reserveer tickets

 

 

 

 

 

 

 

 

5, 12, 19 & 26 SEPTEMBER: RONDLEIDING AIRBORNE BEGRAAFPLAATS MET GIDS

De Airborne Begraafplaats is een militaire begraafplaats waar meer dan 1750 geallieerde soldaten zijn begraven. Zij sneuvelden tijdens of na de Slag om Arnhem.

Tijdens de rondleiding vertelt de gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd. Wie waren zij? En wat maakten zij mee tijdens de hevige gevechten? Een bezoek aan de Airborne Begraafplaats maakt de impact van de Slag op indrukwekkende wijze voelbaar.

Tijd: 14.00
Kosten: € 7,50.

Reserveer tickets

 

 

AIRBORNE AT THE BRIDGE

 

17, 18 & 19 SEPTEMBER: KINDERSPEURTOCHT

Stap in de voetsporen van Jacob, John en Viktor en ontdek hoe hevig de gevechten waren bij de Rijnbrug in september 1944. Aan de hand van hun persoonlijke verhalen volg je de speurtocht in de omgeving van de Rijnbrug. Ga op zoek naar sporen van de oorlog, herdenkingsmonumenten en ontdek wat Jacob, John en Viktor hebben meegemaakt. Je kan de speurtocht gratis ophalen bij Airborne at the Bridge. De speurtocht is voor kinderen vanaf 10 jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

18 SEPTEMBER: RONDLEIDING AIRBORNE AT THE BRIDGE

Wandel onder begeleiding van een gids door het gebied rondom de John Frostbrug en leer over de Slag om Arnhem en de strijd bij de brug op de plekken waar deze geschiedenis zich heeft afgespeeld. Vanuit verschillende perspectieven wordt de geschiedenis van deze periode toegelicht. De rondleiding start bij Airborne at the Bridge aan de Rijnkade en duurt ongeveer 1,5 uur.

Tijd: 14.00
Kosten: € 7,50

Reserveer tickets

19 SEPTEMBER: LEZING OOGGETUIGE JOOP ONNEKINK

Ooggetuige Joop Onnekink heeft als kind de Slag om Arnhem meegemaakt. Tijdens deze lezing deelt hij zijn herinneringen met je. Hoe was de bezetting in de jaren ’40? Waar hebben ze de Slag om Arnhem doorgebracht? En hoe was de bevrijding? Een bijzonder aangrijpend, leerzaam en persoonlijk verhaal.

Tijd: 14.00
Kosten: € 4,00

Reserveer tickets