Airborne Museum Hartenstein Menu

Lees hier ons coronaprotocol

STAGE COLLECTIEBEHEER (m/v) – AIRBORNE MUSEUM ‘HARTENSTEIN’

Het Airborne Museum ‘Hartenstein’ is hét museum over de Slag om Arnhem van september 1944, gehuisvest in de imposante 19e-eeuwse Villa Hartenstein (het voormalig hoofdkwartier van de Britten tijdens de slag). Het museum biedt 1700 m2 historie en beleving. In de in 2009 geheel vernieuwde presentatie komen verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen, als die van de burgers die doodsangst doorstonden. Het museum toont een grote collectie authentieke wapens, documenten, films en foto’s. In de met prijzen bekroonde Airborne Experience (900 m2) waan je je letterlijk midden in de strijd. In deze ondergrondse ruimte ervaar je op indringende wijze het verloop van de Slag om Arnhem.

Het museum voert op dit moment een groot documentatieproject uit als gevolg van een aantal grote schenkingen en heeft daarom een vacature voor een stagiaire Collectiebeheer (m/v).

Functie-omschrijving:
De stagiaire Collectiebeheer zal meewerken aan projecten op het gebied van documentatie, onderzoek en beheer van de collectie.

Hij/zij verricht onder leiding van medewerkers van de afdeling Collectie onder andere de volgende werkzaamheden:

  • Documentatie-activiteiten voor verschillende deelcollecties binnen het museum
  • Onderzoek naar context en herkomst
  • Depotwerkzaamheden mbt beheer en behoud.


Functie-eisen: 
Je volgt een opleiding op minimaal HBO niveau zoals de Reinwardt Academie of op WO niveau zoals cultuurwetenschappen of (Kunst)geschiedenis. Je hebt ervaring of iig affiniteit met registratiesystemen, zoals Adlib Plus. Materiaal technisch inzicht is een pré.

Je werkt secuur en met concentratie. Je bent praktisch, creatief, flexibel, proactief, communicatief, collegiaal, zelfstandig en hebt een open werkhouding. Met deadlines en onverwachte situaties kun je prima omgaan. Tevens heb je een goede uitdrukkingsvaardigheid in woord/geschrift in Nederlands en Engels (liefst ook in Duits).  

Arbeidsvoorwaarden:
Het betreft een stage voor minimaal drie maanden, 3 tot 4 dagen per week. Het museum stelt een stagevergoeding beschikbaar.

Wil je stagelopen op een bijzondere historische locatie, spreekt de stagefunctie je aan en voldoe je aan de functie-eisen? Stuur dan per e-mail in pdf, o.v.v. de functienaam, vóór 1 april a.s. je bondige motivatie en CV naar Sarah Heijse, Directeur Airborne Museum ‘Hartenstein’ via secretariaat@airbornemuseum.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.