Airborne Museum Hartenstein Menu
Airborne Hartenstein

Plan je bezoek

VERENIGING VRIENDEN AIRBORNE MUSEUM

De Vereniging Vrienden van het Airborne Museum Oosterbeek steunt sinds 1980 het Airborne Museum at Hartenstein.

De Vrienden vormen een actieve vereniging die zich inzet voor het behoud van historische locaties en monumenten in het gebied waar de Slag om Arnhem plaatsvond.

De Vereniging geeft drie maal per jaar het Airborne Magazine uit. Hierin staan actualiteiten met betrekking tot de Vereniging en het museum, maar ook verdiepende artikelen over de Slag om Arnhem. Daarnaast organiseert de Vereniging voor leden regelmatig evenementen, zoals excursies, themadagen en lezingen. De excursies hebben een vorm van Battlefield Tours naar gebieden die van historische betekenis zijn voor de gebeurtenissen in september 1944. 

Leden van de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum (VVAM) mogen onbeperkt het museum bezoeken en steunen het voortbestaan van het museum!

Bezoek website VVAM

Waarom is jouw steun zo belangrijk?

Het Airborne Museum is begin 2020 compleet vernieuwd, maar vanwege de coronacrisis ontvangen we veel minder bezoekers dan gebruikelijk.

Dit heeft een enorme impact op de financiële situatie van het museum. Het museum moest in 2020 en 2021 meerdere keren de deuren sluiten vanwege de coronamaatregelen, waarvan twee keer in het hoogseizoen. Daarom kunnen we jouw steun goed gebruiken.

  • Het Airborne Museum is voor meer dan 95% afhankelijk van eigen inkomsten door ticket- en winkelverkoop, verhuur en horeca. Het museum ontvangt dus nauwelijks structurele subsidies.
  • Het beroemde verhaal over de Slag om Arnhem is een belangrijk hoofdstuk uit onze geschiedenis en moet verteld blijven worden.
  • Het museum is compleet vernieuwd en verdient het om door een breed publiek ontdekt te worden.
  • Het Airborne Museum is ‘het huis van de veteranen’. Het museum is gevestigd in Villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britten in september 1944. Ieder jaar komen duizenden Britten hun familiegeschiedenis herdenken.

voordelen vriendenabonnement

  • Een jaar gratis toegang tot het museum;
  • 10% korting op artikelen in de winkel (m.u.v. boeken);
  • Uitnodigingen voor lezingen en excursies.

Word lid