Airborne Museum Hartenstein Menu

Lees hier ons coronaprotocol

Tentoonstellingen

kindertentoonstelling
Waterschapsheuvel

 

 

 

ga mee ondergronds

Ga jij mee ondergronds? Stap in de konijnenwereld van het wereldberoemde verhaal Waterschapsheuvel van de Britse schrijver Richard Adams.

In deze kindertentoonstelling ga je op zoek naar de ideale plek om te wonen. Een plek waar je mening telt en waar je in vrijheid kunt leven. Ga op zoek naar hints, leg de juiste verbindingen en wijs elkaar de weg in een duister doolhof. De tentoonstelling Waterschapsheuvel zit boordevol verrassingen! Speciaal vanwege de viering van 75 jaar vrijheid en het feit dat Richard Adams in 2020 honderd jaar zou zijn geworden is deze kindertentoonstelling – over vrijheid en democratie – ontwikkeld.

Over Richard Adams

Adams schreef in 1972 het boek Waterschapsheuvel. Het werd een van de bekendste boeken ter wereld. In 1978 werd een animatiefilm gemaakt over het verhaal en in 2018 verscheen de serie Waterschapsheuvel op Netflix. Adams vertelde het verhaal, over een konijnenkolonie, aan zijn dochters Juliet en Rosamond in de auto onderweg naar school. Zij vroegen hem het verhaal op te schrijven. Hij was toen 52 jaar oud en had al een leven als militair en ambtenaar achter de rug. In de Tweede Wereldoorlog diende Adams bij de Royal Army Service Corps (RASC) in diverse landen totdat hij werd toegelaten bij de Eerste Luchtlandingsdivisie. Tijdens Operatie Market Garden maakte hij deel uit van de Seaborne Echelon. Adams heeft Waterschapsheuvel gebaseerd op zijn eigen oorlogservaringen. In het boek is Hazelaar, de leider van een groep konijnen, geïnspireerd op Adams bevelvoerend officier major John Gifford. De krijger Bigwig kreeg het karakter van Captain Desmond Kavanagh, die tijdens de zware gevechten in september 1944 sneuvelde. Adams overleed op 24 december 2016 op 96-jarige leeftijd. In Airborne at the Bridge, de dependance van het Airborne Museum, is de expositie Richard Adams’s Watership Down: the Story behind the Story, te zien. Lees hier meer over deze expositie. 

Over de tentoonstelling

Waterschapsheuvel is een spannende ontdekkingsreis in de konijnenwereld. Na een introductie ga je in verschillende kamers (soort escaperooms) op zoek naar antwoorden. Alleen door samen te werken kun je tot een oplossing komen. Vind jij de juiste letters? De tentoonstelling is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar tot 13 jaar met (groot)ouders. Er is ook een educatief programma voor scholen. Bekijk dit programma hier.

Reserveer vooraf een ticket

Voor deze tentoonstelling dien je vooraf (gratis) tickets te reserveren. Ieder uur kan namelijk een beperkt aantal bezoekers naar binnen.

Praktische informatie

  • Koop online entreetickets voor het museum via onderstaande button. Ook met museumkaart kun je tickets voor een specifieke datum en tijd reserveren.
  • In het bestelproces kun je onder ‘Aanvullend’ tickets voor Waterschapsheuvel reserveren. Het reserveren van 1 ticket, staat voor 1 huishouden.
  • De tentoonstelling kun je bezoeken met minimaal 2 en maximaal 6 personen.
  • In verband met de corona maatregelen kan de tentoonstelling door 1 huishouden per uur bezocht worden. 
  • Kinderen moeten onder begeleiding van minimaal één volwassene de tentoonstelling bezoeken.
  • Een bezoek aan Waterschapsheuvel duurt ongeveer 45 minuten.
  • Tickets kun je ieder heel uur boeken: 10.00 uur, 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur .
  • Bij de balie van het museum laat je de reservering scannen, je wordt vervolgens naar de tentoonstellingsruimte begeleid. 
  • Je ontvangt bij de balie een antwoordkaart voor de kindertentoonstelling.

Reserveer tickets


Deze tentoonstelling is tot stand gekomen dankzij de steun van: 

 

 

Sinds 23 december 2018 is de serie Waterschapsheuvel te zien op Netflix. De Engelse versie werd ingesproken doorJames McAvoy (X-Men), John Boyega (Star Wars) en Daniel Kaluuya (Black Panther).

Meer over de Netflix serie