Lees hier ons coronaprotocol

vacature medewerker bedrijfsvoering en secretariaat

Airborne Museum at Hartenstein is hét museum over de Slag om Arnhem van september 1944, gehuisvest in de imposante 19e-eeuwse Villa Hartenstein (het voormalig hoofdkwartier van de Britten tijdens de slag). De organisatie exploiteert een tweetal locaties: het museum Hartenstein in Oosterbeek en de museale dependance Airborne at the Bridge in Arnhem.

De missie van Airborne Museum at Hartenstein luidt:
Airborne Museum Hartenstein vertelt, als kennisinstituut en als enig museum van Nederland, het historische en sociaal culturele verhaal rondom de Slag om Arnhem voor (internationaal) publiek, dat op zoek is naar kwalitatieve ontspanning en/of een plek van herinnering, in een tijdperk van toenemende interesse voor persoonlijke geschiedbeleving en authenticiteit.

Het museum programmeert 363 dagen per jaar een activiteitenprogramma voor een breed en divers publiek. Het museum is tevens een belangrijk herinneringscentrum en ontmoetingsplek voor veteranen en 1e- dan wel 2e-lijns betrokkenen en vervult, tijdens de septemberdagen, een belangrijke functie en centrale rol. Vele organisaties steunen op het museum voor inhoud en expertise.

Het museum toont een grote collectie authentieke wapens, documenten, films en foto’s en ontving in 2019 meer dan 150.000 bezoekers.

HERINRICHTING

Het museum is na de coronacrisis op 1 juni 2020 weer opengegaan na een grootschalige vernieuwing van de vaste presentatie, een totale upgrading van de look and feel en een vernieuwde Airborne Experience. Hieraan ligt een groot masterplan ten grondslag, welke sinds 2017 in uitvoering was. Het rijksmonument is geheel gerestaureerd. Ook is sindsdien een nieuwe, tijdelijke tentoonstelling te zien: een kindertentoonstelling over het beroemde boek Waterschapsheuvel. Dit project is een samenwerking tussen de kinderen van de auteur Richard Adams, ProDemos, Netflix en BBC One.

COLLECTIE

De museumcollectie bestaat uit authentiek oorlogsmateriaal van zowel geallieerde als Duitse zijde. Het museum verzamelt tevens getuigenissen in de vorm van orale bronnen van zowel militairen als burgers. Daarnaast bezit het museum een uitgebreide bibliotheek (ca. 3.000 titels) en een archief. Fysiek is de collectie onderverdeeld in een driedimensionaal deel en een deel voor de papieren- en audiovisuele collectie. De totale collectie omvat 21.000 objecten en archiefstukken.

Het museum heeft een vacature voor een medewerker bedrijfsvoering en secretariaat (m/v), 32 uur per week.

Functieomschrijving:

• Het dagelijks verwerken van zaken aangaande de bedrijfsvoering en het bemannen van het secretariaat. Taken betreffen:
  • Sparringpartner voor de directeur-bestuurder met betrekking tot bedrijfsvoering en personeels- en vrijwilligersbeleid;
  • Agendabeheer en poortwachter voor de directeur-bestuurder;
  • Voorbereiden van zakelijke contracten met betrekking tot de bedrijfsvoering;
  • Het bemannen van het secretariaat, het bijhouden van de postregistratie en het beantwoorden van de telefoon (inclusief het aansturen van vrijwilligers die op deze afdeling werkzaam zijn);
  • Aanspreekpunt voor de financiële administratie;
  • Het verwerken van inkomende en uitgaande facturen;
  • Het beheer van openstaande debiteuren;
  • Klaarzetten en accorderen van betalingen in de bank, een en ander in overleg met de boekhouder en/of accountant;
  • Aanspreekpunt en werkzaamheden met betrekking tot de HRM-administratie (inclusief salarisadministratie en pensioenadviseur);
  • Verantwoordelijke voor voorraadbeheer en inkoop van de museumwinkels in Oosterbeek en Arnhem (inclusief aansturing van betrokken vrijwilligers);
  • Samen met de medewerker facilitair beheer aanspreekpunt voor leveranciers binnen alle facetten die vallen onder de dagelijkse bedrijfsvoering (schoonmaak, beveiliging, installatietechniek, onderhoud/aannemer, et cetera);
  • Aanspreekpunt en administratieve afhandeling van de Bedrijfshulpverlening (BHV);
  • Aanspreekpunt voor vrijwilligers en het gezamenlijk oplossen van hun vragen/problemen;
  • Verantwoordelijk voor de roosters voor de baliemedewerkers in Oosterbeek en aanspreekpunt voor de drie vrijwilligerscoördinatoren.

Functie-eisen

Je hebt een relevant HBO-diploma en hebt aantoonbare werkervaring met (contract)beheer binnen een facilitaire omgeving. Je hebt aantoonbare ervaring met het aansturen van een financiële administratie (bij voorkeur met het werken in Exact Online).

Je bent een flexibele duizendpoot die oplossingsgericht en stressbestendig is. Daarnaast  beschik je over organisatorische vaardigheden. Het is een pré als je ervaring hebt met het begeleiden van vrijwilligers.

Je hebt een goede uitdrukkingsvaardigheid in woord/geschrift in Nederlands en Engels.

In deze functie wordt gewerkt met vertrouwelijke en financiële informatie. Om die reden dient bij het aanvaarden van de functie een Verklaring omtrent het gedrag overlegd te worden.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 32 uur per week, in eerste instantie een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. De functie van medewerker bedrijfsvoering en secretariaat is ingeschaald in een schaal 8 van de Museum CAO (2.513 – 3.216 euro bruto op basis van 36 uur).

Reageren?

Herken je jezelf in dit profiel en ben jij de geschikte kandidaat? Solliciteer dan uiterlijk 11 oktober via lverstijnen@airbornemuseum.nl Voor meer informatie over de vacature kun je bellen met Lieselot Verstijnen, interim medewerker Bedrijfsvoering en secretariaat, via 06-52590922.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 15 oktober. Aanvang in overleg, zo mogelijk per 1 november 2020.

Airborne Museum at Hartenstein
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.