Dagen
Seconden
1
7

Het museum is momenteel gesloten. Op 14 maart 2020 heropent een volledig vernieuwd museum.

registrator // medewerker beheer en behoud (m/v) – AIRBORNE MUSEUM ‘HARTENSTEIN’

Airborne Museum Hartenstein vertelt als enige museum van Nederland het verhaal over de Slag om Arnhem en The Bridge Too Far.

Het museum is vlak na de Tweede Wereldoorlog opgericht en is gevestigd in Villa Hartenstein: het hoofdkwartier van de Britse troepen in 1944. Het museum ontvangt jaarlijks meer dan 130.000 bezoekers en heeft naast de hoofdvestiging in Oosterbeek ook een museale dependance Airborne at the bridge in Arnhem. Vanaf eind oktober 2019 is het museum in Oosterbeek tijdelijk gesloten in verband met een grote museale herinrichting. Alle vaste presentaties worden vervangen en het museum krijgt een algehele upgrade. Medio maart 2020 zal het museum zijn deuren weer openen voor publiek.

Er is een bijzondere collectie van ca. 21.000 objecten, foto’s en documenten. Vanaf 2018 zijn twee externe depots ingericht en wordt de collectie geheel schoongemaakt en onderzocht. Dit project dient in 2020 te worden afgerond.

Speciaal voor de afronding van dit project zijn wij op zoek naar een registrator / medewerker Beheer en Behoud voor 24 tot 32 uur per week.

Kernactiviteiten
De registrator / medewerker beheer en behoud is onderdeel van het team collectie.

• het registreren van aanwinsten en de verslaglegging van restauraties in het collectiemanagementsysteem (Adlib);
  • archivering en ontsluiting van kennis en de resultaten van (wetenschappelijk) onderzoek naar de collectie;
  • beantwoorden van (publieks)vragen over de collectie;
  • mede zorgen voor de uitvoering van het collectiebeleidsplan;
  • werkzaamheden op het gebied van digitalisering en ontsluiting van de collectie;
  • het proactief meedenken over collectie-gerelateerde bedrijfsprocessen en digitalisering;
  • het ondersteunen van de administratieve verwerking van inkomende en uitgaande bruiklenen.

Wie ben jij?

• je beschikt over een relevante beroepsopleiding op HBO-niveau (Reinwardt Academie, informatiemanagement of vergelijkbare opleiding en ervaring);
  • je hebt kennis op het gebied van digitale opslag, informatiemanagement en archiefwezen;
  • je hebt aantoonbare ervaring met het werken in Adlib plus;
  • je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
  • naast het Nederlands beheers je de Engelse taal in woord en geschrift;
  • je bent accuraat, signalerend en zelfstandig;
  • kennis van moderne en/of militaire geschiedenis van Nederland is een pre;
  • je beschikt over vakmanschap, nauwkeurigheid, klantgerichtheid, creativiteit, organisatieloyaliteit en resultaatgerichtheid.

Wij bieden

• een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar voor 24 tot 32 uur per week;
  • passende en marktconforme arbeidsvoorwaarden;
  • een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin je actief bent;
  • betrokkenheid bij een uniek project.

Sollicitaties
Sollicitaties, in de vorm van een bondige motivatiebrief en CV, kunnen gericht worden aan mevrouw Sarah Heijse en vóór 8 december 2019 worden gestuurd naar secretariaat@airbornemuseum.nl.

Acquisities n.a.v. de advertentie worden niet op prijs gesteld.