Airborne Museum Hartenstein Menu

Op 1 juni gaat het museum weer open.

Lees hier ons coronaprotocol

Vrijwilliger Boekingen Onderwijs

Vrijwilliger Airborne Museum
Het Airborne Museum Hartenstein is hét museum over de Slag om Arnhem van september 1944, gehuisvest in de imposante 19e-eeuwse Villa Hartenstein (het voormalig hoofdkwartier van de Britten tijdens de slag). Het museum biedt 1700 m2 historie en beleving. In de presentatie komen verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen, als die van de burgers die doodsangst doorstonden. Het museum toont een grote collectie authentieke wapens, documenten, films en foto’s. In de met prijzen bekroonde Airborne Experience (900 m2) waan je je letterlijk midden in de strijd. In deze ondergrondse ruimte ervaar je op indringende wijze het verloop van de Slag om Arnhem.Het museum ontvangt ieder jaar duizenden scholieren in het museum om te leren over – en van – de Slag om Arnhem. Om dit in goede banen te leiden heeft het museum een vacature voor een vrijwilliger Boekingen Onderwijs.

Taakomschrijving

De vrijwilliger Boekingen Onderwijs zal voorstellen doen aan schoolgroepen voor een educatief programma, het inplannen van de schoolbezoeken en het inroosteren van (vrijwillige) museumdocenten.Hij/zij verricht onder andere de volgende werkzaamheden

  • Het bestaande aanbod van educatieve programma’s van het museum aanbieden aan scholen die boeken.
  • Reserveringen maken voor groepen onderwijs.
  • Administratief verwerken van de boekingen.
  • Inroosteren museumdocenten.


Wat vragen wij van je als vrijwilliger?

  • Je hebt ervaring met het opstellen van planningen, roosters en administratieve werkzaamheden.
  • Je kunt goed werken met diverse computerprogramma’s zoals: Word, Excel en Outlook.
  • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal zeer goed; zowel mondeling als ook schriftelijk.
  • Werkervaring en/of opleiding binnen het onderwijs of een andere educatieve achtergrond is een pre.
  • Kennis van de (militaire) geschiedenis en dan met name operatie Market Garden is een pre.


Arbeidsvoorwaarden

Werken als vrijwilliger bij het Airborne Museum betekent met een enthousiast team met een gedeelde interesse en/of passie aan de slag gaan. Je bent onderdeel van een grote groep vrijwilligers, verbonden aan het Airborne Museum. Het betreft vrijwilligerswerk voor circa twee dagen in de week. We zoeken iemand die zich voor minimaal één jaar wil committeren.

Enthousiast geworden?

Wil je vrijwilliger worden op een bijzondere historische locatie, spreekt de functie je aan en voldoe je aan de functie-eisen? Stuur dan per e-mail in pdf, onder vermelding van de functienaam, je bondige motivatie en CV naar Hans Bruinzeel, medewerker Educatie & Presentatie Airborne Museum ‘Hartenstein’ via secretariaat@airbornemuseum.nl.