Airborne Museum Hartenstein Menu

Op 1 juni gaat het museum weer open.

Lees hier ons coronaprotocol

Plan je bezoek

veelgestelde vragen coronamaatregelen

Veelgestelde vragen inzake coronamaatregelen van Airborne Museum at Hartenstein

Openings- en starttijden

Wat zijn de openingstijden?

 • Maandag t/m vrijdag: 10.00 tot 17.30 uur. Het eerste bezoek start om 10.00 uur, het laatste bezoek start om 16.00 uur. Van 9.00 tot 11.00 uur is in principe gereserveerd voor schoolbezoek. Zijn er geen reserveringen door scholen dan worden tickets beschikbaar gesteld voor regulier bezoek.
 • Zaterdag en zondag: 10.00 tot 17.00 uur. Het eerste bezoek start om 10.00 uur, het laatste bezoek om 15.00 uur.

Hoeveel mensen mogen het museum per uur bezoeken?

 • Per uur mogen 30 mensen het museum bezoeken. Het maximum aantal bezoekers dat per uur wordt toegelaten is gebaseerd op anderhalve meter afstand. Vooralsnog wordt uitgegaan van 1 bezoeker of 1 gezelschap per 10 vierkante meter netto.

Wat wordt verstaan onder gezelschap of huishouden?

 • Onder een gezelschap wordt verstaan: mensen die gezamenlijk een huishouden voeren of een sociale eenheid vormen, zoals een gezin, partners of huisgenoten.

Waarom werken jullie met starttijden?

 • Veiligheid en gezondheid van onze bezoekers en medewerkers staan voorop. Deze maatregelen zijn genomen om een bezoek aan het Airborne Museum voor iedereen verantwoord en veilig te laten. Daarnaast is dit één van de richtlijnen van het RIVM.


Groepen en activiteiten

Kan ik het museum met een groep bezoeken?

 • Nee, het is momenteel niet mogelijk om een groepsbezoek af te leggen. U kunt wel kijken of voor een starttijd voldoende tickets beschikbaar zijn zodat de groepsleden op eigen gelegenheid met e-ticket het museum bezoeken.

 Kan ik nog steeds een arrangement zoals een kinderfeestje bij jullie boeken?

 • Op dit moment zijn alle activiteiten en evenementen in het Airborne Museum geannuleerd, ook de kinderfeestjes. Het is op dit moment dan ook niet mogelijk deze te reserveren.

Gaan de activiteiten als ooggetuigenverhalen door?

 • Nee, want bij deze activiteiten is het lastig om anderhalve meter afstand te houden tussen huishoudens.

 
Over toegangskaarten en de online reservering

Voor wie moet ik een starttijd reserveren?

 • Alle bezoekers van het Airborne Museum hebben een starttijd nodig. Reserveer ook een starttijd voor kinderen tot 4 jaar of voor een bezoek met Museumkaart, vriendenabonnement, Gelrepas e.d.

Kan ik tickets kopen bij de kassa en daar een starttijd reserveren en gelijk naar binnen?

 • Nee, dat is helaas niet mogelijk. U kunt alleen online een starttijd reserveren. Dit doen we om drukte te voorkomen en de doorstroom van 30 personen per uur op een goede manier te reguleren. U kunt uw starttijd via airbornemuseum.nl/tickets boeken.

Ik heb een starttijd gereserveerd, maar kan toch niet komen. Kan ik de kosten terugvorderen?

Kan ik op een wachtlijst geplaatst worden voor een starttijd of dag welke al helemaal vol is?

 • Op dit moment is het niet mogelijk om op een wachtlijst te worden geplaatst wanneer de dag vol is.

Hoe kan ik reserveren voor de kindertentoonstelling Waterschapsheuvel?

 • Nadat u op de ticketpagina tickets heeft gereserveerd voor het museum kunt u in de volgende stap plaatsen reserveren voor de kindertentoonstelling Waterschapsheuvel. Maar let op! Er kan slechts 1 gezelschap/huishouden per uur de kindertentoonstelling bezoeken. U kunt met maximaal 6 personen naar binnen. Het is daarom mogelijk dat er veel tijd zit tussen uw starttijd voor het museum en uw starttijd voor Waterschapsheuvel. Als dit meer dan 2 uur is dan kunt u helaas niet in het museum blijven om te wachten op uw starttijd voor Waterschapsheuvel in verband met het coronaprotocol. U meld zich weer bij het museum op uw starttijd voor Waterschapsheuvel.


Over vervoer naar het Airborne Museum

Het advies is om niet met het ov te komen. Is er genoeg ruimte om mijn fiets of auto te parkeren?

 • Doordat alle bezoekers een starttijd reserveren, is het minder druk in het museum. Daarom zal er genoeg ruimte zijn om uw fiets of auto te parkeren.

Is het parkeerterrein gewoon open?

 • U kunt gratis parkeren bij restaurant Klein Hartenstein. Ook op het parkeerterrein geldt dat u 1,5 meter afstand moet houden tot andere bezoekers die niet tot uw gezelschap behoren.


Over het bezoek aan het Airborne Museum

Wanneer mag ik met mijn starttijd naar binnen?

 • Uw starttijd is een kwartier geldig. Bijvoorbeeld starttijd van 10.00 dan kunt u tussen 10.00 en 10.15 uur naar binnen. Kom niet te vroeg om wachttijden te voorkomen.

Ik heb een starttijd gereserveerd, maar ik kom te laat of te vroeg bij het museum en ben al onderweg. Wat moet ik doen?

 • Afhankelijk van de drukte kunt u wel of niet het museum bezoeken. U kunt zich melden bij de ingang.

Hoe lang kan ik in het museum blijven?

 • Gemiddeld duurt een bezoek 1,5 uur. Om de doorstroom te waarborgen, mag het bezoek niet langer duren dan 1,5 uur. U dient zelf de tijd in de gaten te houden.

Kan ik een rolstoel gebruiken in het museum?

 • Het museum is rolstoeltoegankelijk. Ook is er een invalidentoilet.

Ik wil iets kopen in de museumshop. Kan ik dat aan het einde van mijn bezoek doen?

 • U verlaat het museum via de museumshop. Aan het einde van uw bezoek kunt u daar iets kopen op voorwaarde dat er niet teveel mensen in de museumshop aanwezig zijn. Het kan zijn dat u even moet wachten. Wij vragen u alleen producten aan te raken die u koopt.

Is er een audiotour? Moet ik deze reserveren?

 • Voor de vaste presentatie op de bel-etage en de 1e verdieping is een audiotour. Deze Podcatcher ontvangt u direct bij binnenkomst. U hoeft deze niet te reserveren. De Podcatcher wordt na gebruik zorgvuldig schoongemaakt.

Is een bezoek aan de winkel zonder toegangskaartje ook mogelijk?

 • De winkel kan ook zonder toegangskaartje bezocht worden. Wel geldt ook hier dat een maximum aantal bezoekers in de museumshop mag zijn.

Is het museumcafé open?

 • Het café in het museum is gesloten. Op het terras kunt u wel drankjes of lunch afhalen. Ook hier geldt dat u 1,5 meter afstand moet houden tot andere bezoekers.

Zijn de toiletten toegankelijk?

 • Zowel de reguliere als het invalidetoilet zijn toegankelijk voor bezoekers. We vragen bezoekers alleen gebruik te maken van het toilet als dit echt nodig is. De toiletten worden twee keer per dag grondig schoongemaakt.

Wat doet het Airborne Museum aan extra hygiënemaatregelen?

 • Het museum volgt alle veiligheidsvoorschriften die het RIVM voorschrijft. Bekijk hier ons protocol. Het museum wordt twee keer per dag grondig schoongemaakt door ons schoonmaakbedrijf en medewerkers en vrijwilligers maken tussentijds ook contactoppervlakten schoon. Bij de ingang staat een desinfectiezuil om uw handen te desinfecteren voor het bezoek.

Hoe zorgt het Airborne Museum ervoor dat het niet te druk wordt op bepaalde plekken?

 • Door een maximum aantal personen per uur toe te laten en alleen met starttijden te werken die vooraf gereserveerd moeten worden. Medewerkers en vrijwilligers houden alle ruimtes in de gaten om ervoor te zorgen dat er geen knelpunten ontstaan. Ook is de routing in het museum aangepast om dit te voorkomen en er wordt per ruimte aangegeven hoeveel mensen deze mogen bezoeken.

Wat kan ik zelf doen om het bezoek voor iedereen veilig te houden?

 • Volg de richtlijnen van het RIVM. Houd u aan de regels. Houd anderhalve meter afstand, kom niet met ziekteverschijnselen zoals verkoudheid of hoesten en was regelmatig de handen.

Kan ik nog ergens mijn bagage achterlaten?

 • Nee, dit is niet mogelijk. U mag geen grote tassen of andere bagage meenemen naar het museum. Er zijn momenteel geen lockers beschikbaar.

Is er een garderobe?

 • Nee, momenteel is er geen garderobe beschikbaar. We adviseren uw jas in de auto achter te laten. 

Tot wanneer blijven jullie maatregelen van kracht?

 • De veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staat voorop. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Lees hier ons coronaprotocol.