Airborne Museum Hartenstein Menu

Plan je bezoek

wandelen in de omgeving

De omgeving van het Airborne Museum kenmerkt zich door ontzettend veel historie en natuurschoon. Combineer je museumbezoek met een wandeling door de prachtige bossen.

 

Perimeterwandeling

Wandel in de voetsporen van de geallieerden. De Perimeterwandeling volgt voor een belangrijk deel de frontlijn van het geallieerde bruggenhoofd in september 1944 tijdens de Slag om Arnhem. 

Tijdens deze wandeling loop je langs een aantal plekken die herinneren aan deze zwarte periode uit de geschiedenis. De route kan met een gids van het museum gelopen worden en op eigen gelegenheid. In het museum ligt de route voor je klaar!

Meer informatie wandeling met gids

 

 

 

 

 

 

 

 

Airborne Begraafplaats

De Airborne Begraafplaats is een militaire begraafplaats waar meer dan 1750 geallieerde militairen zijn begraven. Alle militairen sneuvelden tijdens of na de Slag om Arnhem. 

Vanuit het Airborne Museum is het mogelijk om de begraafplaats te bezoeken onder leiding van een gids. Tijdens de rondleiding vertelt de gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd. Wie waren zij? En wat maakten zij mee tijdens de hevige gevechten? Een bezoek aan de Airborne Begraafplaats maakt de impact van de Slag op indrukwekkende wijze voelbaar. De Airborne begraafplaats kan uiteraard ook op eigen gelegenheid bezocht worden. Het is ongeveer 15 minuten wandelen van het museum naar de begraafplaats. In het museum ligt een plattegrond met de route voor je klaar.

Adres: Van Limburg Stirumweg 28, 6861 WL Oosterbeek

Meer informatie

rosandepad

De makers van Klompenpaden – Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland – willen dat wandelaars kunnen genieten van de mooie omgeving. Lekker struinen door het weiland, kleine doorsteekjes ontdekken, een kop koffie bij een boerenerf. Genieten van frisse lucht, rust en de streek. Klompen aan, rugzak op en gaan! Ontdek met het Rosandepad het afwisselende landschap rond Oosterbeek. Kijk met de ogen van de schilders van de Oosterbeekse school naar beboste hellingen en snelstromende beken. Wandel door de uiterwaarden van Rosande en door landgoederen met beukenlanen op de stuwwal.

Het Rosandepad is 13 km en start bij het Airborne Museum. In het museum is de brochure met de route te koop.

Meer informatie

 

 

 

 

 

 

 

 

NS-wandeling Hemelse Berg

Deze route combineert natuurschoon en de historie van de Slag om Arnhem.

Het begint met villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britten tijdens de Slag om Arnhem. Onderweg word je op verschillende plaatsen herinnerd aan wat zich in de jaren 40-45 in dit deel van Nederland heeft afgespeeld. Daarna de Hemelse Berg met prachtige beek, de Engelse huizen in Heveadorp, landgoed Duno en de Westerbouwing met uitzicht over de rivier. Bij het kerkje van Oosterbeek ga je de uiterwaarden in. Tot slot landgoed Mariëndaal en voor wie wil het centrum van Arnhem. Er zijn verschillende routes: 5, 7 en 15 km.

Meer informatie

Airborne Wandeltocht

‘s-Werelds grootste eendaagse herdenkingswandeltocht is de Airborne Wandeltocht. 

Deze wandeltocht in het kader van de Slag om Arnhem 1944 vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag in september te Oosterbeek. Er zijn verschillende afstanden te lopen. Loop ook eens mee, het is een hele bijzondere ervaring! Wil je één van de routes op een andere dag lopen? Kijk dan op route.nl voor meer informatie. 

Meer informatie Airborne Wandeltocht