Nederlands
Deutsch
English

Welkom bij Airborne Museum 'Hartenstein'

Header 02

Touroperators

Aan de rand van Oosterbeek vlakbij Arnhem, vindt u Villa Hartenstein. Dit prachtige pand is de thuisbasis van het Airborne Museum.

Dat het museum zich in deze villa heeft gevestigd is niet toevallig. Villa Hartenstein was tijdens de Slag om Arnhem het hoofdkwartier van de Britse generaal Urquhart. De negendaagse slag vond plaats van 17 september tot 25 september 1944. Deze slag had een snel einde moeten betekenen van de Tweede Wereldoorlog. Het liep echter anders...

Wat biedt het museum?

In Villa Hartenstein komen de verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen. Maar ook de burgers nemen een prominente rol in; zij doorstonden doodsangst. Het museum toont een grote collectie authentieke wapens, documenten, films en foto’s. Luisteren, kijken en beleven staan centraal!

In eigen tempo

In het Airborne Museum worden geen rondleidingen gegeven. Bezoekers kunnen de audiovisuele tentoonstelling op eigen gelegenheid en in eigen tempo bezoeken. De tour begint met een introductiefilm van ca. 9 minuten op de 1e verdieping van het museum. Daarna vervolgt de route naar beneden en uiteindelijk belanden bezoekers in de, 9 meter onder de grond gelegen, Airborne Experience waar zij zich midden in de strijd wanen.

Samenwerken

Kom gerust eens langs met uw collega’s bij het museum of Informatiecentrum, u bent hierbij van harte uitgenodigd! Ook als u aanvullende vragen heeft over het museum, het Informatiecentrum of andere gerelateerde zaken. Het museum maakt graag een afspraak met u.
Zo kunt u met eigen ogen zien dat de Hall of Fame in het museum zich bij uitstek leent voor uw bijeenkomsten.

Tarieven 2014 reisorganisaties

Bezoek aan het museum
Tarief á €6,50 inclusief BTW per persoon.

Vooraf aangemelde gidsen en chauffeurs hebben gratis entree.

Speciaal voor reisorganisaties
Combi arrangement á 11,50 p.p.
Entreekaartje museum inclusief koffie of thee met cheesecake bij restaurant Hartenstein. Alleen te reserveren via het Airborne Museum.

Battlefield tours Oosterbeek of Arnhem

Dit wordt op aanvraag georganiseerd. Ontdek de regio te voet, op de fiets of per touringcar onder begeleiding van professionele gidsen.

Kijk voor meer informatie en het aanbod op de websites van onze partners.

Vrienden van het Airborne Museum

Arnhem Binnenstebuiten

Arnhems bureau voor Toerisme

NL Experience

Between Dutch & Deutsch

Overnachten?

In de omgeving van het museum bevinden zich allerlei hotels en accommodatiesin verschillende prijscategorieën en klassen. Om de zoektocht wat tevergemakkelijken hebben Hotel Papendal en Hotel Haarhuis alvast een speciaaltarief samengesteld voor onze relaties! Te reserveren bij de hotels zelf.

Hotel Papendal – LO: €32,50 per persoon
Hotel Papendal is perfect gelegen in het hart van het Nederlandse Oorlogsgebiedtussen Wageningen en Arnhem. Op 6 kilometer van het Airborne Museum. Met 150 hotelkamers is het ideaal voor groepen. info@papendal-hotel.nl

Hotel Haarhuis - LO: €49,00 p.p. weekdagen en €29,50 p.p. weekendtarief
(o.b.v. tweepersoonskamers en zonder toer. belasting)
Met 118 kamers perfect gelegen midden in het centrum van Arnhem tegenoverhet Centraal Station. Op 5 minuten afstand van de John Frost brug. reservations@hotelhaarhuis.nl

Goed om te weten

  • Hele jaar geopend (Openingstijden)
  • Goede bereikbaarheid per OV, auto & touringcar
  • Parkeermogelijkheden voor touringcars
  • Gerenoveerd en modern museum
  • Drietalige presentatie (NL, EN & DE, de Duitse introductiefilm is Poolse ondertiteld)
  • Goed toegankelijk voor minder validen
  • Diverse restaurants in de directeomgeving
  • Er zijn 2 leenrolstoelen aanwezig
  • Sfeervolle museumwinkel metuitgebreid assortiment.

Reserveren?

Reserveren is altijd wenselijk omdat we uw aankomst zo soepel mogelijk willen laten verlopen. Daarom ontvangen we groepen bij voorkeur niet tegelijkertijd.

Download hier het reserveringsformulier.

Contactgegevens

Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek
Tel: 026- 333 7710
Website: www.airbornemuseum.nl
Email: boekingen@airbornemuseum.nl

Nieuwe ZondagenBestel online tickets