Airborne Museum Hartenstein Menu

AIRBORNE AT THE BRIDGE 

de slag om arnhem vanuit multiperspectief

Steun het museum

Met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug vertelt Airborne at the Bridge de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud die op deze plek vochten en sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem in september 1944.

Vrijheid en herdenken  
De Slag om Arnhem is de grootste luchtlandingsoperatie tijdens de Tweede Wereldoorlog die in september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond als onderdeel van Operatie Market Garden. Doel van de operatie was het veroveren van belangrijke bruggen over Nederlandse rivieren door Poolse, Britse en Amerikaanse luchtlandingsdivisies waardoor grondtroepen via deze bruggen konden oprukken. Dit liep echter anders…

Airborne at the Bridge laat je kennismaken met onze heftige geschiedenis en geeft stof tot nadenken. Deze plek staat voor vrijheid en het herdenken van iedereen die zich voor onze vrijheid heeft ingezet.

Tijdelijke tentoonstelling
Het is een bijzondere manier van schrijven ik kan het heden nog doen.” Met deze zin opent Douwe Meijer, verzetsman uit Arnhem, zijn brief. Geprikt met een speldje in een stuk pakpapier. Deze prikbrief gooit hij, op hoop van zegen, samen met een tweede brief uit de trein op transport naar Duitsland. Op bijna wonderbaarlijke wijze bereikten de brieven hun bestemming. 

De Prikbrief: De laatste boodschap van Douwe Meijer‘ zie je nu bij Airborne at the Bridge.

Toeristische informatie   
Met Airborne at the Bridge is de stad Arnhem een nieuwe ontvangstplek rijker. We ontvangen hier onze bezoekers en inwoners van de stad en middels een VVV-informatiezuil  is er actuele informatie  te verkrijgen over wat er te doen is in de stad en regio. Onze gastvrouwen en gastheren voorzien iedereen graag van informatie over Operatie Market Garden en andere locaties over dit thema. In de shop vind je een mooi aandenken aan het bezoek of een bijzonder cadeautje.

Airborne at the Bridge is op 31 maart 2017 op een nieuwe locatie geopend en vervangt het voormalige informatiecentrum Slag om Arnhem. 

Airborne at the Bridge is een museale dependance van Airborne Museum Hartenstein. Het is in nauwe samenwerking tussen de gemeente Arnhem en het museum tot stand gekomen, dankzij financiële bijdragen van het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) en de Provincie Gelderland.

 

Airborne at the Bridge is een museale dependance van het Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek. In het Airborne Museum ontdek je het hele verhaal over de Slag om Arnhem. Dit museum is gevestigd in villa Hartenstein, het voormalig hoofdkwartier van de Britten in 1944. In de ondergrondse Airborne Experience stap je in de voetsporen van een Britse parachutist… 

 

 

 

 

KOM NAAR airborne at the bridge