Airborne Museum Hartenstein Menu
Dagen
0
0
Uren
0
0
Minuten
0
0
Seconden
0
0

Het Airborne Museum en Airborne at the Bridge zijn in lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus tot nader order gesloten.

Airborne Hartenstein

Plan je bezoek

steun het museum

geef het verhaal door

Het Airborne Museum is een actieve culturele organisatie, die graag samenwerkt met particulieren en bedrijven om met elkaar het verhaal van de Slag om Arnhem door te geven.

Bijvoorbeeld met nieuwe tentoonstellingen, waarmee we de Slag om Arnhem steeds weer vanuit een nieuw perspectief vertellen en verbinden aan het heden. Steun van vrienden is hiervoor van groots belang. Vind jij het belangrijk dat dit hoofdstuk uit de geschiedenis vertelt blijft worden? Word dan donateur, schenk een object gerelateerd aan de Slag om Arnhem of wordt ambassadeur! Lees hier meer.

word donateur voor € 29,95 

Steun het museum met € 29,95 per jaar en ontvang een Airborne abonnement waarmee je een jaar lang gratis toegang krijgt tot het museum inclusief de tijdelijke tentoonstellingen en evenementen. Bovendien ontvang je op vertoon van je abonnement 10% korting in de museumwinkel (m.u.v. boeken). Ook kinderen kunnen donateur worden voor € 17,95. 

Het donateurschap vraag je aan in de museumwinkel van het Airborne Museum of door het ‘Aanvraagformulier Ik steun het Airborne Museum’ in te vullen en te mailen naar marketing@airbornemuseum.nl. In het museum ontvang je direct een persoonlijke pas waarmee je een jaar lang gratis het museum kunt bezoeken. Het pasje is persoonsgebonden (en niet overdraagbaar) en bevat een portretfoto, naam en geldigheidsdatum. De donateurspas is een jaar lang geldig.

Donateurschap Airborne Museum
Volwassenen € 29,95
Kinderen € 17,95

Waarom donateur worden?
Met jouw bijdrage kan het museum duurzaam blijven ontwikkelen, waardoor we gezamenlijk het verhaal aan volgende generaties kunnen overdragen. Als donateur ontvang je:
– Een jaar lang gratis toegang tot het museum
– 10% korting op artikelen in de winkel (m.u.v. boeken)

Verlengen
Twee maanden voor het aflopen van het donateurschap met abonnement ontvang je een e-mail met de vraag of het donateurschap verlengd mag worden. Bij verlenging wordt een nieuwe pas met factuur naar het huisadres gestuurd of wordt het bedrag van de rekening geïncasseerd.

Bekijk hier de voorwaarden van het donateurschap inclusief Airborne abonnement.

 

 

 

 

 

 

 

 

schenken en nalaten

Het Airborne Museum is aangemerkt als culturele ANBI, een algemeen nut beogende instelling.

Dit betekent dat het Airborne Museum geheel is vrijgesteld van schenkings- en erfbelasting, waardoor uw schenking  geheel ten goede komt aan het culturele doel.

Schenken van geld
Wilt u eenmalig of voor langere periode een schenking doen aan het museum? Uw schenking kan op uw fiscale jaarinkomen in mindering worden gebracht. Uw gift kan ten goede komen aan het Airborne Museum in het algemeen of een tentoonstelling. U kunt hiervoor contact opnemen met de directie via (026) 333 77 10 of info@airbornemuseum.nl.

Schenken van een object
Objecten, foto’s, geluidsfragmenten en films zijn van grote historische waarde. Aan de hand van deze stukken en persoonlijke verhalen wordt de Slag om Arnhem in het Airborne Museum voor een breed publiek toegankelijk gemaakt.  Hier en nu, maar ook voor de generaties na ons. Wij zijn erg dankbaar voor schenkingen in de vorm van driedimensionale unica en papieren- en audiovisueel (A/V) materiaal  met betrekking tot:

  • de Slag om Arnhem (primair) en Market Garden (secundair)
  • de historie van Villa Hartenstein (waarin het Airborne Museum gevestigd is; Rijksmonument)
  • de historie van Stichting Airborne Museum

Wilt u materiaal schenken aan het Airborne Museum?
Wij verzoeken u om niet zo maar materiaal af te geven aan de balie van het museum, maar een afspraak te maken met onze collectiebeheerder via (026) 333 77 10 of te mailen naar info@airbornemuseum.nl

de gemeene vendelen

Een groot aantal bedrijven en particulieren steunt gedurende meerdere jaren de herontwikkeling van het museum die gefaseerd plaatsvindt.

Dit masterplan behelst de restauratie aan de buiten- en binnenzijde van villa Hartenstein en de vernieuwing van de presentaties. Deze ambassadeurs zijn verenigd in De Gemeene Vendelen. De ambassadeurs bekrachtigen hun deelname aan De Gemeene Vendelen met een symbolische bijdrage. Alle symbolische bijdragen samen maken het mogelijk om het museum te blijven ontwikkelen. Draagt u het museum een warm hart toe en wilt u meer weten over De Gemeene Vendelen? Benieuwd welke organisatie en particulieren reeds ambassadeur zijn van het museum?

Lees verder

 

 

 

 

 

 

 

 

crowdfundingactie stiltekamer

In september 2018 hield het museum een succesvolle inzamelingsactie voor een stiltekamer in het museum.

Uit verschillende reacties blijkt dat onze bezoekers behoefte hebben om in alle rust de slachtoffers van de Slag om Arnhem te kunnen herdenken. Daarom hield het museum een crowdfundingsactie om een stiltekamer te kunnen realiseren. Meer dan 600 mensen deden in september 2018 een donatie. Via het platform VoordeKunst, via de donatiebox in het museum en tijdens evenementen. Door de steun van al deze particuliere donateurs en verschillende bedrijven heeft het museum de stiltekamer kunnen realiseren. 

Stiltekamer geopend

Donateurs Stiltekamer

ANBI

Het Airborne Museum is aangemerkt als culturele ANBI, een algemeen nut beogende instelling.

Om als culturele ANBI aangemerkt te worden moet de instelling voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. Door deze culturele ANBI status is het Airborne Museum geheel vrijgesteld van schenkings- en erfbelasting, waardoor uw schenking geheel ten goede komt aan het culturele doel. Donateurs van culturele ANBI’s hebben een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Meer weten over onze culturele ANBI status?

Lees verder