Airborne Museum Hartenstein Menu

Plan je bezoek

steun het museum

geef het verhaal door

Het Airborne Museum is een actieve culturele organisatie, die graag samenwerkt met particulieren en bedrijven om met elkaar het verhaal van de Slag om Arnhem door te geven.

Bijvoorbeeld met nieuwe tentoonstellingen, waarmee we de Slag om Arnhem steeds weer vanuit een nieuw perspectief vertellen en verbinden aan het heden. Steun van vrienden is hiervoor van groots belang. Vind jij het belangrijk dat dit belangrijke hoofdstuk uit de geschiedenis vertelt blijft worden? Word dan donateur!

word donateur

Steun het museum met € 29,95 per jaar en ontvang een Airborne abonnement waarmee je een jaar lang gratis toegang krijgt tot het museum inclusief de tijdelijke tentoonstellingen en evenementen. Bovendien ontvang je op vertoon van je abonnement 10% korting in de museumwinkel (m.u.v. boeken). Ook kinderen kunnen donateur worden voor € 17,95. 

Het donateurschap vraag je aan in de museumwinkel van het Airborne Museum of door het ‘Aanvraagformulier Ik steun het Airborne Museum’ in te vullen en te mailen naar marketing@airbornemuseum.nl. In het museum ontvang je direct een persoonlijke pas waarmee je een jaar lang gratis het museum kunt bezoeken. Het pasje is persoonsgebonden (en niet overdraagbaar) en bevat een portretfoto, naam en geldigheidsdatum. De donateurspas is een jaar lang geldig.

Donateurschap Airborne Museum
Volwassenen € 29,95
Kinderen € 17,95

Waarom donateur worden?
Met jouw bijdrage kan het museum duurzaam blijven ontwikkelen, waardoor we gezamenlijk het verhaal aan volgende generaties kunnen overdragen. Als donateur ontvang je:
– Een jaar lang gratis toegang tot het museum
– 10% korting op artikelen in de winkel (m.u.v. boeken)

Verlengen
Twee maanden voor het aflopen van het donateurschap met abonnement ontvang je een e-mail met de vraag of het donateurschap verlengd mag worden. Bij verlenging wordt een nieuwe pas met factuur naar het huisadres gestuurd of wordt het bedrag van de rekening geïncasseerd.

Bekijk hier de voorwaarden van het donateurschap inclusief Airborne abonnement.

 

 

 

 

 

 

 

 

schenken en nalaten

Het Airborne Museum is aangemerkt als culturele ANBI, een algemeen nut beogende instelling.

Dit betekent dat het Airborne Museum geheel is vrijgesteld van schenkings- en erfbelasting, waardoor uw schenking  geheel ten goede komt aan het culturele doel.

Schenken van geld
Wilt u eenmalig of voor langere periode een schenking doen aan het museum? Uw schenking kan op uw fiscale jaarinkomen in mindering worden gebracht. Uw gift kan ten goede komen aan het Airborne Museum in het algemeen of een tentoonstelling. U kunt hiervoor contact opnemen met de directie via (026) 333 77 10 of info@airbornemuseum.nl.

Schenken van een object
Objecten, foto’s, geluidsfragmenten en films zijn van grote historische waarde. Aan de hand van deze stukken en persoonlijke verhalen wordt de Slag om Arnhem in het Airborne Museum voor een breed publiek toegankelijk gemaakt.  Hier en nu, maar ook voor de generaties na ons. Wij zijn erg dankbaar voor schenkingen in de vorm van driedimensionale unica en papieren- en audiovisueel (A/V) materiaal  met betrekking tot:

  • de Slag om Arnhem (primair) en Market Garden (secundair)
  • de historie van Villa Hartenstein (waarin het Airborne Museum gevestigd is; Rijksmonument)
  • de historie van Stichting Airborne Museum

Wilt u materiaal schenken aan het Airborne Museum?
Wij verzoeken u om niet zo maar materiaal af te geven aan de balie van het museum, maar een afspraak te maken met onze collectiebeheerder via (026) 333 77 10 of te mailen naar info@airbornemuseum.nl