Airborne Museum Hartenstein Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll

ORGANISATIE

Airborne Museum at Hartenstein

Het Airborne Museum vertelt je het verhaal van de Slag om Arnhem in september 1944. Daarbij kiest het museum voor het bedienen van een breed publiek en is het levend houden van het verhaal voor volgende generaties een belangrijke doelstelling. Niet alleen de historische feiten, maar ook de persoonlijke verhalen van betrokkenen, militairen én burgers, spelen een hoofdrol.

Het museum is gevestigd in Villa Hartenstein, het voormalig hoofdkwartier van de Britste generaal-majoor Roy E. Urquhart. Tijdens de Slag om Arnhem werden de geallieerde troepen vanuit hier aangestuurd.

Nu beleef je er de Slag om Arnhem als nooit tevoren. Stap voor stap doorloop je de Slag om Arnhem. In de vaste presentatie zie je authentieke militaria – onder andere wapens, persoonlijke bezittingen van officieren en originele tenues. Ook is het Airborne Museum een museum van persoonlijke verhalen. Je maakt kennis met burgers en hun heldhaftige verhalen. Onze ooggetuigen vertellen je hoe het was om als kind de Slag om Arnhem mee te maken.

Het verhaal van de Slag om Arnhem wordt vanuit een multiperspectief benaderd. Zowel Britse, Poolse als Duitse militairen komen voorbij.

Airborne at the Bridge
Het museum exploiteert een tweetal locaties: het museum Hartenstein in Oosterbeek en de museale dependance Airborne at the Bridge in Arnhem. Met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug vertelt Airborne at the Bridge de persoonlijke verhalen van een Britse, Duitse en Nederlandse militair die op deze plek vochten en sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. Lees hier meer over Airborne at the Bridge.

Collectie
Het Airborne Museum bevat een unieke collectie van authentieke militaria en persoonlijke bezittingen van de bezetters, de geallieerden en burgers. Leer hier meer over het collectiebeleid van het Airborne Museum.

Slag om Arnhem
De Slag om Arnhem heeft grote impact gehad op het verdere verloop van de Tweede Wereldoorlog en de vorming van het huidige Europa. Het verhaal van het Airborne Museum is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis. Lees hier meer over de Slag om Arnhem.

Villa Hartenstein
Herberg, hotel en hoofdkwartier: Villa Hartenstein is het imposante thuis van het Airborne Museum en heeft een rijke geschiedenis. Lees hier meer over deze stille ooggetuige.

ORGANISATIE

Over

Missie & Visie

Het Airborne Museum vertelt het verhaal van de Slag om Arnhem van september 1944.

Lees meer

over

Collectie

Het Airborne Museum bevat een unieke collectie van authentieke militaria en persoonlijke bezittingen van de bezetters, de geallieerden en burgers.

Lees meer

Over

Medewerkers

Hier vind je een overzicht van de medewerkers en de vacatures.

Lees meer

over

Jaarverslagen en beleidsplannen

Een uitgebreid overzicht van de activiteiten en behaalde resultaten van het Airborne Museum:

Lees meer

over

Vacatures

Op zoek naar een baan in de museale sector?

Lees meer

over

Partners

We werken met diverse organisaties nauw samen. Lees hier welke dat zijn.

Lees meer