Airborne Museum Hartenstein Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll

PERS

Informatie pers & media

Ben je journalist of blogger en wil je het Airborne Museum bezoeken?

Wil je filmen of fotograferen? Neem dan vooraf contact op met het museum en stuur een mail naar Yvette Polman , PR & Communicatie via ypolman@airbornemuseum.nl of bel (085) 4857 814 en geef aan voor welk medium je werkt en wanneer je het museum wil bezoeken. De pers krijgt alleen gratis toegang na aanmelding en bevestiging van het museum. Op deze pagina vind je foto’s die onder vermelding van Airborne Museum Hartenstein gepubliceerd kunnen worden. Ook vind je hier een overzicht van de persberichten.

Persberichten

Persbericht

Max Wolff

Tijdens de oorlog werden Max en zijn familie vervolgd en vluchtten zij uit Nederland. Nadat de geallieerde legers in Normandië geland waren, besloot Max dat hij iets moest doen. Hij sloot zich aan bij de geallieerde strijdkrachten en keerde als bevrijder terug naar Nederland.

Lees meer

Persbericht

Lezingenreeks in samenwerking met de Vrienden

Kom in het Airborne Museum luisteren naar kenners, specialisten en ervaringsdeskundigen. Deze reeks biedt zowel verdieping als verkenning van verschillende historische én actuele onderwerpen.

Lees meer

Persbericht

Gevlucht om te Vechten

Op 17 september 1944 begon Operatie Market Garden, de grootste geallieerde luchtlandingsoperatie van de Tweede Wereldoorlog. De Britse 1st Airborne Division werd ingezet bij Arnhem. Wat veel mensen niet weten is dat onder deze eenheid zich eenentwintig Joodse Duitsers en Oostenrijkers bevonden.

Lees meer