Airborne Museum Hartenstein Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll

Persbericht

Oosterbeek, 19 juni 2020

Dr. Strohn spreekt audiotour in

Het Airborne Museum maakt met trots bekend dat de Duitstalige audiotour zal worden ingesproken door historicus en WO2 expert Dr. Matthias Strohn, MSt FRHistS.

Dr. Strohn: “The battle of Arnhem remains an important part of British and German military history. I have visited the Arnhem battlefield many times and have taken numerous military groups to the battlefield to study the battle and to commemorate the fallen of both sides. The Hartenstein Museum plays an absolutely vital role in remembering the events of September 1944 and I am honoured that I can play a small part in keeping the memory of this battle alive.” De audiotour, die vanaf de heropening in maart 2020 te volgen is in het Airborne Museum, wordt ingesproken door drie historici met een specialisatie in de Tweede Wereldoorlog. Eerder kondigde het museum al aan dat Sir Antony Beevor de Engelse audiotour en Ad van Liempt de Nederlandse audiotour gaan inspreken.

Dr. Matthias Strohn

Strohn studeerde aan de Universiteit van Münster in Duitsland en de Universiteit van Oxford in het Verenigd Koninkrijk. Strohn is gespecialiseerd in de geschiedenis van het Duitse leger in de 20e eeuw met grote interesse in de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Strohn is lector Moderne Oorlogsstudies aan de Universiteit van Buckingham en is fellow van de Royal Historical Society en lid van de British Commission for Military History. Strohn is nauw betrokken bij zowel het Duitse als het Britse leger. In het Britse leger is hij hoofd van de afdeling Historical Analysis van het Centre for Historical Analysis and Conflict Research en hij adviseerde zowel de Duitse als Britse regering inzake de 100e herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Binnen het Duitse leger is hij plaatsvervangend militair attaché.

Strohn schreef de boeken The German Army and the Defence of the Reich in 2011 en The Royal Gibraltar Regiment in 2016. Ook redigeerde hij diverse boeken over de Eerste Wereldoorlog waaronder The Battle of the Somme (2016) en 1918. Winning the War, Losing the War (2018). Momenteel werkt hij aan de monografie over het Duitse leger tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Trots op samenwerking

Sarah Heijse, directeur-bestuurder van het Airborne Museum: “Wij zijn ontzettend trots dat deze drie vooraanstaande historici, dr. Matthias Strohn, Sir Antony Beevor en Ad van Liempt, meewerken aan de nieuwe audiotour waarin 60 unieke collectiestukken worden voorzien van extra context en het persoonlijke verhaal. Ook kijken we uit naar de samenwerking met YouTuber Boris Lange die populair is onder kinderen en jong volwassenen en onze kindertour gaat inspreken.

Airborne Museum vanaf 28 oktober tijdelijk gesloten

Vanaf 28 oktober 2019 is het museum tot maart 2020 gesloten voor een grootscheepse verbouwing. De vaste presentatie op de eerste verdieping wordt volledig vernieuwd en ook de Airborne Experience krijgt nieuwe elementen. De tentoonstelling Het Netwerk maakt plaats voor de kindertentoonstelling Waterschapsheuvel waarin kinderen in het gelijknamige wereldberoemde verhaal van Richard Adams stappen. Het museum opent voor de herdenking van 75 jaar vrijheid volledig vernieuwd zijn deuren.