Airborne Museum Hartenstein Menu

Tentoonstelling ‘De Perimeter’.

TE ZIEN VANAF 9 APRIL: TENTOONSTELLING ‘DE PERIMETER’ De perimeter is nu een idyllische wandelroute rondom Oosterbeek, maar tijdens de Slag om Arnhem was het een zwaarbevochten verdedigingslinie. Op 20 september 1944 werd de strijd in Arnhem gestaakt. De Britse 1st Airborne Division, ondersteund door Poolse luchtlandingstroepen, trok zich in Oosterbeek terug en vormde de perimeter. Zij … Lees verder »

Tentoonstelling ‘De Prikbrief’

Te zien vanaf 1 maart. Tentoonstelling ‘De Prikbrief: De laatste boodschap van Douwe Meijer’, Airborne at the Bridge. “Het is een bijzondere manier van schrijven ik kan het heden nog doen.” Met deze zin opent Douwe Meijer, verzetsman uit Arnhem, zijn brief. Geprikt met een speldje in een stuk pakpapier. Deze prikbrief gooit hij, op … Lees verder »

Hoofdkwartier Diorama

HET hoofdkwartier diorama is hersteld. Het Hoofdkwartier Diorama, onderdeel van de museumpresentatie sinds 1978, is toekomstbestendig gemaakt. Meer dan 200 collectiestukken zijn gereinigd, geconserveerd en waar nodig gerestaureerd. Een spannende en tijdrovende operatie! Het herstelde diorama is vanaf heden weer te zien in het Airborne Museum. Op 18 september 1944 werd Villa Hartenstein het hoofdkwartier … Lees verder »

De Connectie

HET AIRBORNE MUSEUM OPENT NIEUWE TENTOONSTELLING ‘DE CONNECTIE’ ACHTER GESLOTEN DEUREN Hoewel het museum helaas nog geen bezoekers kan ontvangen, wordt er al uitgekeken naar het moment dat de tentoonstelling ‘De Connectie’ bewonderd kan worden door publiek. Het is meer dan een jaar geleden dat het Airborne Museum voor de eerste keer zijn deuren sloot … Lees verder »

Algemene beelden van het Museum

Pers Algemene beelden van het Museum Op deze pagina vind je algemeen beeldmateriaal van het Airborne Museum. Deze afbeeldingen dienen altijd onder vermelding van Airborne Museum Hartenstein gebruikt te worden. Download beeld Download beeld Download beeld Download beeld