Airborne Museum Hartenstein Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll

Persberichten

Tentoonstelling ‘William of Orange:
De gedecoreerde duif’.

Veel militairen werden na de Slag om Arnhem onderscheiden voor hun heldhaftige daden. Daarnaast werd er nog een andere hoge dapperheidsonderscheiding uitgereikt: de Dickin Medal. Een onderscheiding speciaal voor dieren! 

 

Postduiven werden al eeuwenlang gebruikt om berichten te versturen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden ze volop ingezet om geheime boodschappen te bezorgen.

Op 19 september 1944, midden in de strijd bij de brug in Arnhem, werd deze Dickin Medal verdiend door postduif William of Orange. Hij slaagde erin de lange en gevaarlijke vlucht naar Engeland te maken en succesvol een belangrijk bericht te bezorgen.

De tentoonstelling ‘William of Orange’ is nu gratis te bezoeken in Airborne at the Bridge.

Airborne Museum at Hartenstein
De Slag om Arnhem, onderdeel van Operatie Market Garden, heeft grote impact gehad op het verloop van de Tweede Wereldoorlog. In het Airborne Museum vertellen we het verhaal van de Slag om Arnhem. Het Airborne Museum is gevestigd in Villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britten in september 1944. In het museum doorloop je stap voor stap de Slag om Arnhem, luister je naar de aangrijpende verhalen van Britse, Duitse en Poolse militairen en maak je kennis met burgers en hun bijzondere getuigenissen. 

Airborne at the Bridge is de museale dependance van het Airborne Museum at Hartenstein in Arnhem. Met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug vertelt Airborne at the Bridge de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud die op deze plek vochten en sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. Airborne at the Bridge is gratis te bezoeken.

Noot voor de redactie – niet voor publicatie 
Voor vragen of het maken van een afspraak kan je contact opnemen met Yvette Polman, Marketing & Communicatie Airborne Museum. Zij is bereikbaar via ypolman@airbornemuseum.nl en 085 – 485 78 14.

Airborne Museum at Hartenstein
Utrechtseweg 232, 6862 AZ Oosterbeek

Airborne Museum at the Bridge
Rijnkade 150, 6811 HD Arnhem