Airborne Museum Hartenstein Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll

Persbericht

Heropening van het Airborne Museum in Oosterbeek uitgesteld

Het Airborne Museum in Oosterbeek moet noodgedwongen de heropening uitstellen wegens de aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus. Het museum gaat pas op een nader te bepalen datum weer open en volgt daarmee de richtlijnen die vanmiddag door het kabinet zijn uitgevaardigd.

Na een grootschalige verbouwing en restauratie, zou op 13 maart de heropening plaatsvinden voor genodigden. Vanaf 14 maart zou het museum compleet vernieuwd weer geopend zijn voor publiek.

Onder de richtlijnen die de rijksoverheid inzake verdere verspreiding van het coronavirus vanmiddag heeft uitgevaardigd valt onder andere het verbod op evenementen met meer dan honderd bezoekers. Hierdoor is het museum genoodzaakt tot nader order de deuren te sluiten. Dit geldt ook voor Airborne at the Bridge, de dependance van het museum in Arnhem. Directeur-bestuurder Sarah-Heijse: “Na de ingrijpende verbouwing van het museum valt deze richtlijn inzake het coronavirus ons zwaar, maar de gezondheid van medewerkers, vrijwilligers en bezoekers staat voorop.”

Zodra er meer bekend is over een nieuwe datum van de heropening, zal hierover bericht worden.