Airborne Museum Hartenstein Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll

Persbericht

Oosterbeek, 9 juli 2020

Ronnie Weijers nieuwe
directeur-bestuurder
Airborne Museum

Oosterbeek – De raad van toezicht van Stichting Airborne Museum benoemt per 1 september de heer Ronnie Weijers tot directeur-bestuurder van het Airborne Museum.

Ronnie Weijers is momenteel werkzaam als Hoofd sector Publiek van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Tussen 2003 en 2017 was hij werkzaam als Hoofd Financiën en als Projectleider Tentoonstellingen voor het Museum Catharijneconvent in Utrecht. In zijn functies heeft hij ervaring opgedaan met een breed spectrum van verantwoordelijkheden binnen het museale bedrijf, zoals de bedrijfsvoering en financiën, het organiseren van uiteenlopende tentoonstellingen, vrijwilligerscoördinatie en het realiseren van fondsenwerving. Hij is tevens bekend met Defensie. Tijdens zijn diensttijd in 1993-1994 werd hij opgeleid tot onderofficier bij de verbindingsdienst. Hij werd uitgezonden voor de ECMM (de waarnemersmissie van de Europese Unie in het voormalige Joegoslavië), die o.a. moest toezien op de naleving van bestanden.

Fred de Graaf, voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Airborne Museum, is zeer ingenomen met deze benoeming, gelet op de ervaring van Weijers in eerdere functies binnen de museumwereld en Defensie. Zijn enthousiasme voor de functie en zijn ervaring maken hem een geschikte kandidaat om zijn voorganger Sarah Heijse op te volgen.

Weijers over zijn benoeming: “Ik ben erg blij om voor dit prachtige museum te mogen gaan werken. Ik ben opgegroeid op de Veluwe, wij fietsten bijna ieder jaar op 21 september met mijn ouders naar de Ginkelse Heide om de parachutisten te zien. Het verhaal van de Slag om Arnhem is heroïsch en tragisch en een krachtig symbool voor de harde strijd die geleverd is voor onze bevrijding. Ik zie er naar uit om dit verhaal te mogen blijven vertellen.”

De sollicitatieprocedure werd begeleid door Marina Wijn Consultants, een searchbureau gespecialiseerd in het werven van directies en raden van toezicht voor de culturele sector.