Airborne Museum Hartenstein Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll

Persberichten

Het Airborne Museum opent
nieuwe tentoonstelling
‘de Connectie’ achter
gesloten deuren

Hoewel het museum helaas nog geen bezoekers kan ontvangen, wordt er al uitgekeken naar het moment dat de tentoonstelling ‘De Connectie’ bewonderd kan worden door publiek.

Het is meer dan een jaar geleden dat het Airborne Museum voor de eerste keer zijn deuren sloot door COVID-19. Het museum is wederom voor een lange tijd gesloten. Ondanks het feit dat het Airborne Museum helaas geen bezoekers kan ontvangen, is er achter de schermen hard gewerkt aan de realisatie van de tentoonstelling ‘De Connectie’.

De Connectie is, vanzelfsprekend, voor iedereen in het museum te bewonderen vanaf het moment dat de Nederlandse musea hun deuren weer mogen openen.

De Connectie: onze objecten, hun verhaal

In deze bijzondere tijd zijn velen van ons op een creatieve manier op zoek naar een connectie – zo ook het museum.

In het Airborne Museum zijn honderden objecten, voorwerpen en verhalen te bewonderen. Toch is dit slechts een fractie van de totale collectie – het topje van de ijsberg. De collectie telt duizenden bijzondere stukken, ieder met een eigen geschiedenis, in depots die wachten tot op het moment dat ze in een tentoonstelling mogen pronken. In de selectie voor ‘De Connectie’ heeft niet het Airborne Museum, maar een aantal gastconservatoren die het museum een warm hart toedragen, de keuze gemaakt. Met welke stukken uit de collectie voelen zij deze connectie met de geschiedenis van de Slag om Arnhem het sterkst? Dit toont ‘De Connectie: onze objecten, hun verhaal’.

De gastconservatoren

Ad van Liempt, journalist en programmamaker
Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem
Barbara Visser, staatssecretaris van Defensie
Geert Jonker, kapitein bij de Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht
Ilse Janssen, soldaat bij 11 Luchtmobiele Brigade
Jelle Vos, basisschoolleerling op de Mariënbornschool
Julot Hulsebos, kinderburgemeester van de gemeente Renkum
Ron Smits, brigadegeneraal en commandant van 11 Luchtmobiele Brigade
Ronnie Weijers, directeur-bestuurder van het Airborne Museum

Noot voor de redactie – niet voor publicatie

Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met Yvette Polman, PR & Communicatie Airborne Museum. Zij is bereikbaar via ypolman@airbornemuseum.nl en 06 53134415.