Airborne Museum Hartenstein Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll

Persbericht

Oosterbeek, 19 juni 2020

Game Marathon ‘operation Market Garden’ met live achtergrond informatie door conservator Airborne Museum

Het Airborne Museum at Hartenstein is een bijzondere samenwerking aangegaan met de Amerikaanse Easy Company 506th PIR Gaming Community en de ontwikkelaars van de online spellen Hell Let Loose (Black Matter) en Post Scriptum (Periscope Games). Tijdens de game marathon op 27 juni zal conservator Jory Brentjens van het Airborne Museum live achtergrondinformatie geven over bijzondere collectiestukken van het museum.

Game marathon voor museum

Op 27 juni organiseert Easy Company een game marathon om geld in te zamelen voor het Airborne Museum. Door de coronacrisis heeft het museum, dat voor meer dan 95% afhankelijk is van inkomsten uit ticket- en winkelverkoop, gedurende lange periode geen bezoekers kunnen ontvangen. Het museum was sinds november namelijk al gesloten voor een grootschalige verbouwing en zou weer openen op het moment dat de coronamaatregelen ingingen. Via het crowdfundingplatform Gofundme worden donaties gedaan. Het aanvankelijke streefbedrag van 2.000 euro is ondertussen al behaald en in samenspraak met alle betrokken partijen is besloten nog ambitieuzer te zijn en voor 5.000 euro te gaan.

Conservator vertelt tijdens live stream

Post Scriptum en Hell Let Loose zijn beide hyperrealistische spellen waarin gamers bekende veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog naspelen. Eén van de kaarten waarop gespeeld kan worden is Oosterbeek tijdens Operatie Market Garden. Spelers van over de hele wereld zullen het tijdens de marathon op 27 juni tegen elkaar opnemen en geld inzamelen voor het museum. De games zullen live te volgen zijn via het live streaming platform Twitch. De conservator van het Airborne Museum, Jory Brentjens, zal tijdens de live stream bijzondere collectiestukken tonen en toelichten.

Eén van de collectiestukken is door de ontwikkelaars in het spel opgenomen. Het behang van een woning aan de Pieterbergseweg in Oosterbeek waarop sluipschutter Anthony Crane tijdens de Slag om Arnhem bijhield hoeveel mensen hij had neergeschoten, zal ook in het spel te zien zijn.

Easy Company

Easy Company 506th PIR Gaming Community is opgericht door gamers met een passie voor militaire geschiedenis met als doel om de militairen van de 101ste luchtlandingsdivisie van de Tweede Wereldoorlog te herdenken.

Deelnemen of live volgen?

Wie geïnteresseerd is kan beide spellen via Steam (betaald) downloaden en deelnemen aan de marathon. Het is ook mogelijk om de livestream via Twitch te volgen op 27 juni. Vanaf 21.00 uur zal conservator Jory Brentjens collectiestukken tonen en toelichten. 

Via Gofundme kan er geld gedoneerd worden aan het Airborne Museum.