Airborne Museum Hartenstein Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll

Persbericht

Oosterbeek, 3 januari 2020

Bezoekersrecord 2019

Het Airborne Museum vestigt in 2019 voor het derde jaar op rij een bezoekersrecord. Het museum in Oosterbeek en de dependance Airborne at the Bridge in Arnhem ontvingen meer dan 155.000 bezoekers. In 2018 waren dat er nog 131.000.

Herdenking Slag om Arnhem

In 2019 was het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Sarah Heijse, directeur-bestuurder Airborne Museum: ‘dit werd groots herdacht in Arnhem, Oosterbeek en omgeving en dat heeft mede bijgedragen aan dit record. In Oosterbeek was onze speciale buitententoonstelling Arnhem Boys te zien waarin de laatst levende veteranen van de Slag om Arnhem door fotograaf Richard Jopson zijn geportretteerd. In Airborne at the Bridge trok de tentoonstelling The Human Tragedy of The Bridge Too Far extra bezoekers.’

Verbouwing Airborne Museum in Oosterbeek

Sinds eind oktober 2019 is het museum in Oosterbeek gesloten voor een grootschalige verbouwing. De vaste presentatie op de eerste verdieping wordt compleet vernieuwd en de ondergrondse Airborne Experience bevat straks een aantal nieuwe elementen. Ook wordt de tijdelijke kindertentoonstelling Waterschapsheuvel, gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard Adams, gerealiseerd. In Airborne at the Bridge zal met een tijdelijke tentoonstelling ook aandacht worden besteed aan dit wereldberoemde verhaal. Vanaf 14 maart 2020 zal het Airborne Museum in Oosterbeek volledig vernieuwd zijn deuren openen voor publiek.

75 jaar vrijheid en heropening

In 2020 herdenken we in Nederland 75 jaar vrijheid. Door dit herdenkingsjaar en het compleet vernieuwde museum verwacht het Airborne Museum de stijgende lijn in bezoekersaantallen te kunnen voortzetten. De tijdelijke tentoonstelling Waterschapsheuvel sluit naadloos aan op 75 jaar vrijheid. De thema’s democratie en vrijheid vormen de rode draad in deze tentoonstelling waarin kinderen met elkaar op zoek gaan naar de ideale plek om te wonen. Alleen door samen te werken bereiken ze hun doel. Deze kindertentoonstelling zit boordevol verrassingen en is vanaf 14 maart 2020 te bezoeken.