Airborne Museum Hartenstein Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll

Persberichten

A Bridge Too Far: van storyboard naar
het witte doek

 

Lights, Camera, Action! Duitse officieren stappen in stilte in hun voertuigen aan de zuidkant van de Rijn. John Frost wordt gewaarschuwd en snelt naar buiten naar een beschutte plek met zicht op de Rijnbrug. De Duitse voertuigen rijden langzaam de brug op. Iedereen wacht in spanning af. Dan begint het vuurgevecht. Net als toen.

A Bridge Too Far, een klassieke oorlogsfilm uit 1977 was een van de duurste en meest ingewikkelde filmproducties van deze tijd. Regisseur Richard Attenborough wilde de film zo realistisch mogelijk maken en ging hiervoor tot het uiterste. Voor een hele generatie werd A Bridge Too Far de film waardoor zij kennismaakten met de geschiedenis van Operatie Market Garden.

Van storyboard naar het witte doek – ontdek nu wat er kwam kijken bij één van de meest indrukwekkende scènes van de film. Kom naar Airborne at the Bridge en bewonder originele props, ontdek hoe het er achter de schermen aan toe ging en bekijk het nooit eerder vertoonde storyboard.

Airborne Museum at Hartenstein
De Slag om Arnhem, onderdeel van Operatie Market Garden, heeft grote impact gehad op het verloop van de Tweede Wereldoorlog. In het Airborne Museum vertellen we het verhaal van de Slag om Arnhem.

Het Airborne Museum is gevestigd in Villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britten in september 1944. In het museum doorloop je stap voor stap de Slag om Arnhem, luister je naar de aangrijpende verhalen van Britse, Duitse en Poolse militairen en maak je kennis met burgers en hun bijzondere getuigenissen. 

Airborne at the Bridge
Airborne at the Bridge is de museale dependance van het Airborne Museum at Hartenstein in Arnhem. Met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug vertelt Airborne at the Bridge de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud die op deze plek vochten en sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. Airborne at the Bridge is gratis te bezoeken.

Noot voor de redactie – niet voor publicatie
Voor vragen of het maken van een afspraak kan je contact opnemen met Yvette Polman, Marketing & Communicatie Airborne Museum. Zij is bereikbaar via ypolman@airbornemuseum.nl en 085 – 485 78 14.

Airborne Museum at Hartenstein
Utrechtseweg 232, 6862 AZ Oosterbeek

Airborne Museum at the Bridge
Rijnkade 150, 6811 HD Arnhem