Airborne Museum Hartenstein Menu

Onderwijs

Spreekbeurten en werkstukken

Ga je een spreekbeurt geven of een werkstuk schrijven over de beroemde Slag om Arnhem? Op deze pagina vind je veel informatie die je hiervoor kunt gebruiken.

Informatie

Slag om Arnhem

De Slag om Arnhem was onderdeel van Operatie Market Garden. De operatie vond plaats in september 1944.

In de onderstaande factsheets lees je de belangrijkste informatie over de Slag om Arnhem, Operatie Market Garden en de Tweede Wereldoorlog.

De Tweede Wereldoorlog
Operatie Market Garden
De Slag om Arnhem 

Om je meer te verdiepen in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en voor handige feitjes, tips en foto’s voor je werkstuk of spreekbeurt kun je ook de volgende websites bezoeken:

Tweedewereldoorlog.nl
13indeoorlog.nl
Liberation Route Europe  
4 en 5 mei comité
Anne Frank
Netwerk Oorlogsbronnen
Beeldbank WO2

Airbornemuseum-010
Ontdek-De-Slag-om-Arnhem

Profielwerkstuk

Als je (bijna) in je eindexamenjaar zit, moet je een profielwerkstuk schrijven. Wil je je profielwerkstuk schrijven over een onderwerp dat te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog of de Slag om Arnhem? Dan hopen we je hiermee alvast op weg te helpen!

In dit factsheet vind je alvast handige tips, websites en boeken die je helpen met je onderzoek. Download het factsheet hier.

Heb je vragen over het museum of kun je nog wat specifieke hulp gebruiken? Mail je vragen dan naar educatie@airbornemuseum.nl.

Bezoek het museum

Wil je echt alles weten over de Slag om Arnhem? Bezoek dan het Airborne Museum in Oosterbeek. Zo kun je jouw werkstuk of spreekbeurt nog beter voorbereiden!

Het Airborne Museum is iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In de tentoonstelling kom je veel persoonlijke objecten en verhalen tegen van burgers en Britse, Duitse en Poolse militairen. In de ondergrondse Airborne Experience stap je midden in de strijd die hier in het verleden losbarstte.

Airborne at the Bridge is iedere dag gratis geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Hier ontdek je meer over wat er gebeurde bij de John Frost brug en is er altijd een wisselende mini-tentoonstelling!