Airborne Museum Hartenstein Menu

ONDERWIJS

Voor docenten

Voorbereiding

Bezig met het voorbereiden van een les, lessenreeks of uitstapje over de Tweede Wereldoorlog, Operatie Market Garden of de Slag om Arnhem en kun je wel wat hulp gebruiken? Wij helpen je graag op weg!

In één oogopslag de kerninformatie hebben om je les voor te bereiden? Bekijk dan onze factsheets. Hiermee heb je snel de belangrijkste gebeurtenissen op een rijtje:

De Tweede Wereldoorlog
Operatie Market Garden
De Slag om Arnhem   

Kijk ook deze korte film over de Slag om Arnhem en gebruik hem in de les! 

Museumshop

Werkvormen

In samenwerking met de 13 andere grote oorlogsmusea en herinneringscentra is er in 2019 een werkvormenwaaier uitgebracht. In deze waaier staan veel voorbeelden voor lessen over de Tweede Wereldoorlog. Zo kun je ideeën opdoen voor lessen die te maken hebben met gesprekstechnieken, werken met (digitale) bronnen, verhalen of foto’s, tentoonstellingen, herdenken, creatieve verwerking of gastlessen.

Deze werkvormenwaaier is hier te downloaden.

Voorbereidend bezoek

Benieuwd of een bezoek aan het Airborne Museum ook voor jouw klas een mooie toevoeging is? Voor docenten die een voorbereidend bezoek willen doen stellen we twee vrijkaarten beschikbaar. Stuur een mail naar educatie@airbornemuseum.nl om te informeren over de mogelijkheden.

Digitale scheurkalender

We hebben ook al een kant en klare les voor je. Met deze Digitale Scheurkalender les kun je meteen starten met een les over de Slag om Arnhem. Hij is interactief te gebruiken op het digibord, maar ook via de computer te behandelen. Je kunt hierin ook zelf thema’s kiezen om te behandelen zoals strijd, vluchten, communicatie, dagboeken of herdenken. Je hebt toegang tot de digitale scheurkalender met een wachtwoord: slagomarnhem.

 

Benieuwd hoe je jouw klas kunt voorbereiden op een museumbezoek?

Contact

Educatie

BEZOEK

Primair onderwijs

Lees meer

BEZOEK

Voortgezet onderwijs

Lees meer

BEZOEK

Speciaal onderwijs

Lees meer

BEZOEK

Spreekbeurten en werkstukken

Lees meer