Airborne Museum Hartenstein Menu

Plan je bezoek

coronaprotocol

Update 18 februari 2022

Voor een veilig en verantwoord bezoek aan het Airborne Museum is dit protocol opgesteld. Lees het protocol voordat je een bezoek brengt aan het museum.

Wij zijn heel blij bezoekers te kunnen ontvangen. Je krijgt toegang tot het museum met een coronatoegangsbewijs. Dit bewijs maak je eenvoudig via de CoronaCheck-app of neem je uitgeprint mee. Kinderen tot en met 12 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig. Een vaccinatieboekje of -bewijs is geen geldig toegangsbewijs. We hopen je snel te zien!


Verkrijg een coronatoegangsbewijs:

 1. Een vaccinatiebewijs
  Maak met de CoronaCheck-app van uw vaccinatiebewijs een QR-code. Dit kan wanneer je 14 dagen volledig gevaccineerd bent. Het gaat er hierbij om dat u volledig gevaccineerd bent. Lees op de website coronacheck.nl hoe je van jouw vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.
 2. Een negatieve testuitslag
  Maak via testenvoortoegang.org een afspraak voor een gratis coronatest. Via de testlocatie ontvang je een ophaalcode die je in de CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR-code. Let op: de negatieve testuitslag mag maximaal 24 uur oud zijn.
 3. Een herstelbewijs
  Heeft u corona gehad en kan je dit aantonen met een positieve PCR-test? Dan krijg je automatisch een herstelbewijs in de CoronaCheck-app wanneer je inlogt met je DigiD. Let op: dit werkt alleen wanneer de positieve test tussen de 12 en 180 dagen oud is.


Heb je geen smartphone?

Het coronatoegangsbewijs print je via www.coronacheck.nl.

Vragen omtrent het coronatoegangsbewijs?
Kijk  op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl. Hier vindt je antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de Meestgestelde vragen. Liever bellen? Neem dan contact op met Helpdesk CoronaCheck 0800-1421 (Gratis) of Helpdesk Testen voor Toegang 088-7770809.

Protocol

ALGEMEEN

 1. In musea is het tonen van een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Het is daarbij belangrijk dat het coronatoegangsbewijs wordt gescand en het ID-bewijs wordt gecontroleerd. De controle van het ID-bewijs geldt vanaf 14 jaar oud. Bezoekers uit landen waar geen EU Digitaal Corona Certificaat wordt gebruikt, moeten zich vooraf testen via Testen voor Toegang en hun resultaat in CoronaCheck omzetten in een coronabewijs. Vanaf 25 februari is het tonen van een coronatoegangsbewijs niet meer nodig.
 2. Bezoekers dienen voorafgaand aan het bezoek tickets te reserveren via de website. Ook voor een bezoek met museumkaart, vriendenabonnement, GelrePas e.d. geldt dat vooraf via de website een ticket gereserveerd moet worden.
 3. Bezoekers komen op tijd of maximaal 15 minuten voor starttijd om wachtrijen zoveel mogelijk te voorkomen.
 4. Bij gezondheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 graden Celsius), koorts (boven 38 graden Celsius) of benauwdheidsklachten blijf je thuis.
 5. In de museumwinkel kan alleen met pin/contactloos worden betaald.
 6. Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers in het museum.
 7. Het museum behoudt zich verder het recht voor om bezoekers, leveranciers of medewerkers toegang tot het museum te weigeren bij twijfel over de gezondheidstoestand. Tevens kunnen bezoekers die zich niet aan dit protocol houden verzocht worden hun bezoek te beëindigen.


HYGIËNE

 1. Bezoekers reinigen hun handen bij de desinfectiezuil die bij de ingang van het museum staat.
 2. Op meerdere plekken in het museum is het mogelijk de handen te desinfecteren bij een desinfectiezuilen.
 3. Medewerkers en vrijwilligers van het museum desinfecteren tussentijds  aanraakpunten zoals de pinautomaat en audiosets.
 4. Volg de algemene richtlijnen van het RIVM:
  • Blijf thuis bij gezondheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 graden Celsius), koorts (boven 38 graden Celsius) of benauwdheidsklachten, thuis.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog;
  • Was regelmatig je handen.


MUSEUMCAFÉ / TERRAS

 1. Het museumcafé is in het museum gesloten.
 2. Het terras is geopend. Ook hier is een coronatoegangsbewijs nodig.

Het coronaprotocol voor schoolbezoeken lees je hier.

Dit protocol is opgesteld volgens de richtlijnen van de Museumvereniging, de brancheorganisatie van musea in Nederland. Uitgangspunt van het protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van de Rijksoverheid inzake COVID-19. Wij hopen op jouw begrip in deze uitzonderlijke situatie.