Airborne Museum Hartenstein Menu

Nieuws

Artikel

airborne at the bridge ontvangt 20.000 bezoekers

Airborne at the Bridge is inmiddels vier en een halve maand open voor publiek en ontving op 17 augustus de 20.000e bezoeker. “Het is zo belangrijk dat het verhaal van de Slag om Arnhem en de vele – vaak jonge – offers die zijn gebracht voor onze vrijheid, verteld blijft worden. Daarom zijn we zo blij met Airborne at the Bridge en al helemaal met het onverwacht grote aantal bezoekers. Fijn te zien dat onze geschiedenis leeft”, aldus Gerrie Elfrink wethouder van Cultuur en Erfgoed gemeente Arnhem.

Veel buitenlandse bezoekers
Naast veel Nederlanders bezochten meer dan 3500 Engelsen de nieuwe locatie. Er kwamen ruim 2000 Duitsers en 1200 Amerikanen naar Airborne at the Bridge.

Bijzondere verhalen bezoekers
De vrijwilligers van Airborne at the Bridge die de bezoekers ontvangen krijgen regelmatig bijzondere verhalen te horen. Theo van den Ham, coördinator Airborne at the Bridge: “laatst vertelde een Engelse bezoeker dat zijn vader in september 1944 in Arnhem had gevochten. Zijn vader had echter nooit terug willen gaan naar Arnhem en wilde er tot zijn dood weinig over vertellen. Zijn zoon vervolgde geëmotioneerd dat hij nu de reis maakte die zijn vader nooit had willen maken”.

Persoonlijke verhalen
Airborne at the Bridge vertelt aan de hand van de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud over de hevige gevechten die in september 1944 bij de Rijnbrug in Arnhem plaatsvonden. 

Airborne at the Bridge is gevestigd aan de Rijnkade 150 in Arnhem en dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het is gratis toegankelijk.

Airborne at the Bridge is een museale dependance van Airborne Museum ‘Hartenstein’. Het is in nauwe samenwerking tussen de gemeente Arnhem en het museum tot stand gekomen, dankzij financiële bijdragen van het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) en de Provincie Gelderland.