Airborne Museum Hartenstein Menu

Nieuws

Artikel

topjaar voor airborne museum

Het Airborne Museum Hartenstein vestigt in 2017 een nieuw bezoekersrecord. Het record uit 2014 wordt hiermee gebroken. Het museum verwacht dit jaar 120.000 bezoekers. In 2014 waren dat er ruim 114.000.

Het grote succes is mede te danken aan de nieuwe dependance Airborne at the Bridge in Arnhem. Airborne at the Bridge werd eind maart dit jaar geopend en overtrof alle verwachtingen. Deze nieuwe locatie, waar het verhaal over de hevige gevechten bij de Rijnbrug in 1944 wordt verteld,  trok 30% meer bezoekers dan verwacht. Daarnaast was de novelle tentoonstelling Moederliefde erg succesvol. Deze tentoonstelling over het leven van Audrey Hepburn en haar moeder tijdens de Tweede Wereldoorlog in Arnhem, was gedurende 6 maanden te zien in het Airborne Museum.

Sarah Heijse, directeur van het museum: “we kijken terug op een geweldig jaar waarin veel is gebeurd. We hebben twee novelle tentoonstellingen geopend en we zijn gestart met de restauratie van villa Hartenstein waarin het Airborne Museum gevestigd is. Het pand wordt helemaal teruggebracht naar de oorspronkelijke staat uit 1860. We kijken uit naar 2018 waarin de restauratie wordt afgerond en waarin twee bijzondere en unieke tentoonstellingen worden geopend!”