Airborne Museum Hartenstein Menu

Nieuws

Artikel

uitreiking peace poster in airborne museum

Lionsclub Renkum-Airborne
Op dinsdag 13 november 2018 vindt de prijsuitreiking plaats van de Peace Poster Contest 2018. Dit jaar nemen 14 basisscholen  uit de gemeente Renkum deel aan deze internationale tekenwedstrijd, geïnitieerd door de Lionsclub Renkum-Airborne.

Deze tekenwedstrijd wordt jaarlijks wereldwijd georganiseerd door Lions Clubs International en de gedachte is dat honderdduizenden kinderen met hetzelfde thema rond het begrip Vrede bezig zijn. Dit jaar is het thema “ KINDNESS MATTERS ”  (vrij vertaald ) “ AARDIG ZIJN HELPT”.

De eerste wereldwijde wedstrijd was in 1988 en sinds 1994 doet Nederland mee. Voor deze wedstrijd worden o.a. kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisschool benaderd en kinderen van het Voortgezet onderwijs in de juiste leeftijdscategorie. Jaarlijks worden in Nederland voor deze wedstrijd enkele duizenden posters ingezonden. Dit jaar hebben 355 kinderen uit  Oosterbeek, Doorwerth, Wolfheze en Renkum hun posters ingezonden voor deze wedstrijd.

Een jury onder leiding van de bekende beeldend kunstenares Petra Hartman heeft per deelnemende school de beste poster geselecteerd. Hieruit heeft de Lionsclub Renkum Airborne de 3 winnende posters gekozen die op dinsdag 13 november 2018 worden bekend gemaakt in het Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek. Aan beeldend kunstenaar Petra Hartman uit Oosterbeek de eer om de drie winnende posters, de 1e, 2e en 3e prijs bekend te maken. De winnende poster (1e ) gaat naar de Districtsjurering en zal, als de poster genomineerd wordt, meedingen in de landelijke jurering van de Peace Poster Contest. De Nederlandse winnaar wordt ingezonden voor de internationale wedstrijd van de Lions Clubs International in de Verenigde Staten.

Programma dinsdag 13 november 2018
15.30 uur Ontvangst van de genomineerde kinderen en de gasten door Lionsclub
16.00 uur Opening door mevr. Jeannet Dekker, president LC Renkum Airborne
16.05 uur Welkom door mevr. Sarah Heijse, directeur van het Airborne Museum 
16.10 uur Wat is Peace Poster? Dhr. Niel Heitling, districtscommissaris vredesposter wedstrijd Lions
16.15 uur Prijsuitreiking door beeldend kunstenaar Petra Hartman uit Oosterbeek
16.35 uur Felicitaties door dhr. Niel Heitling, districtscommissaris vredesposter wedstrijd
16.45 uur  Afsluiting door mevr. Jeannet Dekker en overhandigen winnende poster aan de heer Niel Heitling voor de districtsjurering van de Lions