Airborne Museum Hartenstein Menu
Uitreiking Peace Poster Contest 2017

Nieuws

Artikel

Winnaars peace poster contest 2017

Op donderdag 16 november zijn de winnaars van de Peace Poster Contest 2017 in het Airborne Museum bekend gemaakt.

Twaalf basisscholen uit de gemeente Renkum deden mee met deze internationale tekenwedstrijd, geïnitieerd door de Lionsclub Renkum-Airborne. Jaarlijks wordt deze tekenwedstrijd wereldwijd georganiseerd door Lions Clubs International en de gedachte is dat honderdduizenden kinderen met hetzelfde thema rond het begrip Vrede bezig zijn. Dit jaar is het thema ‘Vrede heeft de toekomst’ en 298 kinderen uit Oosterbeek, Doorwerth, Wolfheze en Renkum hebben hun tekening ingestuurd. 

De genomineerden
Een jury onder leiding van kunstenares Petra Hartman heeft per deelnemende school de beste geselecteerd en de Lionsclub heeft vervolgens de drie winnende posters gekozen. In het museum waren kinderen, ouders en docenten aanwezig. Nadat president Lionsclub Renkum Airborne, Anne-Marie Kuijpers, de bijeenkomst heeft geopend volgde een welkomstwoord door Sarah Heijse, directeur van het Airborne Museum. Niel Heijtling, districtscommissaris vredesposter wedstrijd Lions vertelde het publiek meer over de wedstrijd, waarna burgemeester Agnes Schaap de genomineerden vroeg naar voren te komen: Kuijjana Talei, Joas van Meerveld, Deniz Bottinga, Naomi Andeweg, Shirin Hoesenie, Julian van Langerak, Bente Burger, Anne Lamers en Jur Polman. 

Winnaars bekend gemaakt door burgemeester Agnes Schaap
Burgemeester Agnes Schaap maakte vervolgens de winnaars bekend. De derde prijs is voor Sylke Beerda, van de Beatrixschool Wolfheze, de tweede prijs gaat naar Amélie van der Sluis van de Marlijn uit Oosterbeek en de winnaar is Dominique Stavasius van de Albert Schweitzerschool Renkum. Zij ontvingen een ingelijste foto van de tekening. Alle genomineerden ontvingen een VVV bon van de Lions en een Goody-bag van het museum.De winnende poster gaat zal mee gaan dingen in de landelijke jurering. De Nederlandse winnaar wordt ingezonden voor de internationale wedstrijd van de Lions Clubs International in de Verenigde Staten.

Van harte gefeliciteerd Sylke, Amélie en Dominique!

Bekijk hier wat er allemaal te doen is voor kinderen in het Airborne Museum.